7 entry daha
  • zeki olduğunuzu asla dile getirmemenize rağmen, çevrenizdeki sizi seven kişilerin düşüncelerine kapılmanız ve bilinen çevreden ayrılıp yeni insanlarla tanışmanız sonrasında içine düşebileceğiniz (çoğunlukla anlık olan) karmaşadır. artık biliyorsunuzdur çünkü; sizden daha zeki kişiler, sizin ileride yapmak istediklerinizi daha şimdiden başarmış olanlar vardır. ortalama bir insansınızdır belki ve yıllar boyu farklı olduğunuzu zannettiğiniz için aptal gibi hissedersiniz. ya da ortalama falan değilsinizdir. gerçekten bir ışık yayılıyordur sizden. fakat yaptıklarınız, yapabileceklerinizin yüzde 30-40'ı bile değildir. pişmanlık duyarsınız, aptallık etmişsinizdir çünkü.
    aptallığı zeka ile birleştirmeyi bırakarak, şu şekilde de düşünebiliiz: istediğiniz her şeyi gerçekleştirmişsinizdir. var olan yeteneklerinizi harcamamış, hepsini kullanarak kendinize ve çevrenize yararlı olmuşsunuzdur ama tüm bunları yaparken bazı şeyleri arka plana itmişsinizdir. tüm kazandıklarınızın bir hiç, arka plana ittiklerinizin ise yaşamın ekseni olduğunu fark etmek de aptal olduğunuzu düşündürtebilir size.
    hayat, optimumu sağlamak olan bir problem değildir sonuçta. kendimizi en tepede hissettiğimiz anlar olduğu gibi, dibe vurmuş olarak hissettiğimiz anlarda olacaktır. aslına bakacak olursak; hayatta optimumu sağlamak demek, yaşamı askıya almak demektir. aptal olduğunu hissetmek ise, yaşadığımızı anlamaktır. hata yapmak, bu hatalardan ders almak, yeni hatalara yol alıp tekrar afallamak...
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap