30 entry daha
  • çocukluğumdan beri çok sevdiğim ama ciddi ciddi 1 seneyi aşkın zamandır en büyük hobim olan sosyalleşme aracı.
    en baştan söyleyeyim kutu oyunları = monopoly, tabu, risk, scrabble değildir. çok değil 4-5 tane gateway denilen giriş orta seviye kutu oyunu oynayan kişi maalesef bu oyunların çok light ve çok sığ mekanikleri olduğunun farkına varır. zaten boardgamegeek isimli sitede de bu oyunların puanları gayet düşük seviyededir.
    o zaman nedir lan bu piyasanın iyileri diyenlere, binlerce oyun içinden twilight struggle gloomheavenscythe pandemic serisipiyasada üst sıralara oynayan boardgame'lerdir.

    kendime gelecek olursam, haftada yada iki haftada bir toplanıp oyun grubumuzla saatlerce ayıla bayıla gerçekleştiriyoruz bu hobiyi. 1 sene gibi bir sürede kalabalıkta geyik yapılarak oynanan light oyunlardan, yüksek strateji gereken ağır oyunlara kadar 30'a yakın boardgame ile mini bir kütüphane yapmayı da başardım bu sayede.
    edit, 100'ü geçti, kurtarın beni bu cendereden *

    ilgilenenler yada başlamak isteyenler için ankara'da türkiye'nin en geniş boardgame yelpazesine sahip da vinci escape kafe biçilmiş kaftan. en ufak bir fikriniz olmasa bile gidip istediğiniz oyunu öğrenerek başlayabilirsiniz.

    ayrıca her iki haftada bir salı günleri ankara crossroads pub'da meetup üzerinden haberleşilip toplaşılan bir grup var. ankarada yaşayan yabancıların bolca katılımı olan board and brew night'da bira ve boardgame eşliğinde sosyalleşebilirsiniz.
    bunların dışında iki haftada bir bilkent üniversitesinde ve odtü'de de boardgame akşamları yapılıyor ve ister tek gidip okeye 4.olur gibi araya girebiliyor ister ekibinizle gidip öğrenerek oynayabiliyorsunuz.

    şöyle de bir sohbet var konu ile ilgili
    https://puntodergi.com/…pav0fpirdtafwnzunm1q9eubt9o

    nerden başlanır, ne tavsiye edilir, oyun temini nasıl yapılır, ekipçe bize hangisi uygundur, ne zaman nerde oynuyosunuz gibi sorular için yeşillendirmeniz yeterli.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap