32 entry daha
  • kitabı okuyan birisinin kesinlikle bayılacağı bir teaser trailer'ı yayınlanmış film. sahne noktası virgülüne aynı olmuş, beverly çayı (kitaptan spoiler-daha sonra dışkı olduğu anlaşılacak çay-kitaptan spoiler) içerken adrenalin 1500 oldu resmen. yaşlı kadının tavırları, babasından bahsetmesi (bkz: bob gray) vesaire de tam olmuş. gene kitaba mümkün mertebe sadık kalan bir film izleyeceğiz ki bu çok iyi bir haber. tek kötü taraf pennywise'ın ronald mcdonald'a benzememesi ama o da olursa zaten filmi stephen king okurlarından başkası da izlemez, şikayet etmek doğru olmaz o yüzden.

    müthiş bir kadro toplanmış ve daha da önemlisi isabetli bir kadro bu. jessica chastain ideal bir beverly olmuş, zaten beverly'nin taş gibi olması gerekiyor ve o dış görünüşüne rağmen ezik ve kocasından baskı yiyen ürkek bir tip olmalı, jessica chastain kitaptaki beverly'e benzeyip de bunu becerebilecek en iyi aktris. james mcavoy da tam anlamıyla bill denbrough için biçilmiş kaftan. filmin başından sonuna kadar değişim içindeki en önemli karakteri (ego oatlaması yazardan kekeme çocuğa kadar gidecek, split ve glass'taki hedwig performansından sonra bunu yapabilecek en iyi aktör olduğunu kesinleştirdi) oynayacak ve en ideal seçim.

    bence bu kitap filmleştirilmesi gereken en son kitaplardan biri çünkü hiçbir şekilde filme uygun olarak yazılmamış. 1000 küsür sayfalık kitap sürekli flashback'le şimdi arasında gidip geliyor ve karakterlerin çocukluklarındaki kişiliklerine gitgide daha fazla büründüklerine şahit oluyorsunuz, işlerinde ortalığı sallayıp ego tavan gezen her biri milyon dolarlık tipler kitap ilerledikçe losers club'a dönüşüyor ve bence kitabın en sağlam yanlarından birisi de bu. esasında tam anlamıyla mini dizi olacak bir senaryosu var, 13-14 bölüme sığdırılır ve manyak bir sükse ile ödül toplayarak veda eder. ama filme uyarlanışını da başarısız bulmuyorum, olabilecek en iyi şekilde filme aktarıldığını düşünüyorum. umarım fragmanda aldığım hissiyatı filmde de alabilirim.

    yalnız o değil de sevgilimle gittiğim ilk ve tek film buydu ve aklıma 1.5 senedir yalnız olduğum geldi :/// film resmen bir hatırlatıcı oldu bu manada (maalesef).
185 entry daha
hesabın var mı? giriş yap