6 entry daha
  • teknik olarak ismi xiaomi roborock s5(yada s50, 5’ten sonraki rakam renk kodu, s50 beyaz, s55 piano siyah vs) olan, 1.5 yıl önce başladığım araştırmayı daha fazla sürüncemede bırakmayarak dün satın aldığım, hayat kalitesini arttıran über alles.

    dolar olmuş comolokko, biraz daha erteleyip de fiyatının şişmesini göze alamadım.

    neredeyse toplamda 4-5 markanın 15 farklı modelini incelemiş birisi olarak alette istediklerim şunlardı:

    1-çekiş gücü 1.700 pascal'ın üzerinde olsun,
    2-app ile kontrol edilebilsin(evde başka kumanda istemiyorum yeter artık), schedule yapılabilsin, zone control vs. yapılabilsin,
    3-halılara ıvıra zıvıra tırmanırken problem yaşamasın,
    4-(mümkünse, şart değil) şarjı turbo modda en az 2 saat gitsin, turbo modunda 100 m2 alanı rahatlıkla süpürebilsin(orta çekim gücünde gitse de olur),
    5-(mümkünse, şart değil) mopping özelliği olsun,
    6-fiyatı max 2.000 tl olsun.

    biraz ütopik geliyor farkındayım fakat bunu sağlayan birkaç marka vardı fakat hem xiaomi bildiğim güvendiğim bir marka, hem de hiçbirinin akıllı uygulaması mi home'un yanından bile geçemez. geçtiğimiz yıl karar verdiğim model moppingi olmayan modeliydi, biraz daha bekleyeyim fiyatı düşer dediğimde dolar kuru 3.80'den 6'ya çıktı.

    hem daha fazla suyunu çıkarıp olanı da kaybetmemek adına, hem de artık bu konuyu kafamdan çıkarmak adına satın aldım.

    çok yazılmış çizilmiş, ben henüz 1 kere test ettim ve beklediğimden üstün performans aldım. bir gün önce temizlenen evden topladığı tüyü yünü insanlara göstermeye utanıyorum, one amk diyecekler diye.

    şarjı yeterli, çekiş gücü iyi(2000pa), 110 m2 evi %40 şarjı kalana kadar turbo modda süpürebiliyor, balanced modunda ses seviyesi irrite edici boyutlarda değil, (ben yine de timer ayarlamanızı öneririm, siz işteyken temizlesin işte. akşam geldiğinizde evi süpürülmüş bulmanın değeri paha biçilemez). max ses seviyesi 67 db bu arada.

    mapping ve navigasyon özelliği oldukça üst seviyede, dan dun sağa sola çarpmıyor, mekanı önce sınırlarını belirleyecek şekilde duvar kenarlarından tanıyor, sonra sık zigzaglarla temizliyor. bir oda bitince diğer odaya geçip aynısını tekrarlıyor.

    evinizin haritasını çıkardıktan sonra uygulamadan seçtiğiniz alanı temizletebiliyorsunuz. örneğin kahvaltı yaptınız ve masanın altına düşen ufak ekmek kırıntıları oldu vs. sadece masanın olduğu alanı seçin, o alanı süpürüyor işi bitince uslu uslu yuvasına dönüyor.

    hepa yıkanabilir filtresi var(bir önceki modelde yıkanamıyordu).

    bu özelliği çok sevdim: parkeden halıya çıktığı zaman halıya çıktığını anlayıp çekiş gücünü arttırıyor.

    bence tek eksisi; o tepesindeki çıkıntıdan mütevellit yeterince slim değil, bazı koltuk ve ekipmanların altına girebilmesi için 10cm’den daha yüksek olması lazım zeminle aksesuar arasındaki boşluğun.

    velhasıl, ben sevdim, zamanla performansına göre editlerim. paspas özelliğini kullanınca ayrıca editlerim.

    özetle; daha da ev süpürmem amk.

    edit: paspas özelliği çok iyi değil, ama kötü de değil.

    yere dökülmüş yapışmış üzerinden zaman geçmiş bi lekeyi çıkaramayabilir. yani cihaz bastırarak silmediği için dikey kuvvet uygulanmadan veya git-gel yaparak çıkaracağınız sert bir leke/izi çıkarmayacaktır onu baştan söyleyeyim.

    fakat zone control yaparsınız, altına paspasını takarsınız, 3 defa sil lan burayı dersiniz, yukarıda bahsettiğim lekeler hariç hepsini alır. bir temizlik sağlar yani.

    paspası ıslatmayı unutmayın, bir de deterjan kullanmayın. farkettiyseniz altında 2 delik ve sigara filtresine benzer yün filtreler var, bu filtreden damlama yoluyla paspası ıslatıyor. kullanım kılavuzunda belirttiği üzere, deterjan koyarsanız ve bu filtre de baloncuklar sıkışırsa damlama olmayacak, dolayısıyla da paspas ıslanmayacaktır.kanımca illaki deterjan kullanacağım diyorsanız paspası ıslattıktan sonra deterjanlayın ve suyunu sıkın. o zaman minimize etmiş olursunuz belki sorun olmayabilir.

    2 ay sonrası editi:
    (bkz: senin ağzını yerim ben)
    (bkz: bu zamana kadar nerelerdeydin sen)

    paspas editi: yarım kapak sıvı yüzey temizleyici koyun, halıların olduğu yerleri no go zone seçin(çıkıp ıslatmasın), yarım saatte bir de paspası yıkayın.

    ahşap yüzeyler cam gibi oluyor.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap