25 entry daha
  • jake gyllenhaal filmi kasvetini-ki arayıp bulamadığımızdır-, ziyadesi ile başarılı çocuk oyunculuğunu, bol miktarda miktar geleneksel nevrotik huzursuz kadın rahatsızlığını doya doya yaşamak isteyenler için bulunmaz hint kumaşı film

    --- spoiler ---

    kadının hızla kendine korunak sağlayacak bir adam araması dürtüsü o kadar baskın ki bunu yaparken vicdan azabını örtmek için ‘dirty bitch’ havalarına bürünmesi mi daha eğreti yoksa kendini alçaltmalara doyamayıp oğlunun gözlerinin önünde yersiz flörtler, sikiş sokuş işlerine girmesi mi bilemedim. yıktığı hayatının ve kendi için yanlış olan davranışlarının sorumluluğunu alamayıp adeta bunları oğlunun gözüne sokarak babasına transfer etmesinin beklentisi ise tam çizilen karakterden beklenen bir şey olmuş. oğluna ‘ benden nefret dersen seni anlarım’ demesi de kendine olan öfkesinin ve tiksintisinin ne de güzel bi yansıtması. tam bir öküz olabilirim ancak bence ‘ev tuttum, zamana ihtiyacım var’ tırı vırıları da en az baştaki ‘baban beni aldatıyor evladım, terkedecek ühüü’ isyanı kadar gerçek. yeni bir başlangıç yapmak için üretilen bahaneler, ardına saklanılan birtakım fevrilikler vs. sıradan, kolaycı ve içimizden.

    filmin sonu hem sanatsal açıdan hem de o travmadan sıyrılıp kendini, isteklerini, ihtiyaçlarını bilen, anlatan, istemekten çekinmeyen güzel bir insana evrilen çocuğun geleceğine umutla bakabilmek adına çok iyi de olmuş.

    --- spoiler ---
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap