• başlık "kyk borcundan dolayı banka hesaplarına el konulması" olacaktı.

    olay arkadaşımın başından geçiyor, 2014 yılında aynı anda üniversiteden mezun olduk. 2017 yılında da borç ödemelerimiz başladı fakat ödeme yaptığımız başka hayat telaşları olduğu için ona başlamaya sıra gelmedi. bu sırada kriz oldu işsiz kaldık iş bulamadık şuanda da çalışmıyoruz derken geçen hafta garanti bankasından bir mesaj geliyor "hakkınızda haciz işlemleri başlatılacaktır" gibi. hemen bankayla iletişime geçiyor " benim herhangi bir borcum yok sorun nedir" diye soruyor. vergi dairesiyle görüşmesini söylüyorlar neyse sonra gidiyor vergi dairesine ve memur, durumda bir yanlışlık olmadığını kyk borcundan dolayı banka hesaplarına el konulup bloke edildiğini söylüyor. günü geçtiği için ödemenin hemen başlaması gerekiyormuş. fakat ödeyecek parası olmadığını söylüyor arkadaşım ama dinletemiyor. en az 1000 lira yatırmasını istiyorlar blokenin kalkması için fakat yapamayacağını söylüyor o zaman 600, 700 lirasını yatır gerisini taksit taksit öde diyorlar ve pazarlık yapılıyor. ama para olmadığı için uzlaşamıyorlar. anlayacağınız şuanda bütün hesaplarında bloke var ve ödemeden de kalkmayacak. babasından aldığı yetim maaşı var onu da alamayacak artık.

    elbette aldığımız parayı ödemeliyiz fakat iş bulamıyoruz. bulsak aldığımız maaş kendimizi döndürmeye ancak yetiyor. altından kalkamıyoruz. bu durum için önceden bilgi verilmeliydi.

    birlikte mezun olmamıza rağmen ben henüz yaşamadım fakat merak ediyoruz bu durumu yaşayanlar var mı?

    edit: şikayetten kastım, tebligat yapılmayıp bir anda bloke konmasının insanı ciddi anlamda bocalatması durumu. ki bir yazar arkadaşım bilgilendirdi mutlaka tebligat gelmiştir muhtara sorun diye. kendiside yaşamış aynı durumu. yoksa elbette borcumuzu ödeyeceğiz. (şikayet kısmı yanlış anlaşıldığı için yazıdan çıkarttım)

    edit 2: asla mağdur imajı yaratmıyoruz. öyle bir şey söz konusu değil sadece bu olayı yaşayan başka insanlar var mı diye bilgi almak istedik. ayrıca bilgilendiren yardımcı olan yazar arkadaşlarıma teşekkür ederim.

    edit 3: yetim maaşına devlet dokunmuyormuş sizin anlayacağınız o parayı alabilirmiş varsa aranızda bu ihtimalde olan içi rahat olsun.

    edit 4 : bir şeyler bazı insanlar tarafından kesinlikle inatla yanlış yorumlanıyor. hırsız diyenler, küfür edenler hangi psikolojiyle yazılanları okuyorsunuz bilmiyorum. bir durum yaşadık ve bunu paylaştım bizim gibi olayı yaşayanlar var mı varsa ne yapmalıyız?? diye cevaplar aradık. kimseye borcumuzu silin demiyoruz, ödemeyeceğiz demiyoruz. sadece bunun için henüz yeterli bütçemiz yok. mezun olduktan hayat telaşı olduğu için ona sıra gelmedi dedim. çoğumuzun yaptığı gibi aslında yalnız olmadığımızı da biliyoruz duyar da kasmıyoruz. aşağıda bir yazarın dediği gibi gidip kendimize kredi çekmedik. borç parayla yiyip içip gezmedik. saygısızlık yapmayın. yazılanı anlayın. hepsi bu.
504 entry daha
hesabın var mı? giriş yap