aynı isimde "chernobyl" başlığı da var
117 entry daha
  • ust edit:

    2. bolumun basini da merak edenler olmus . ben de arastirinca alexey surkov'un hatirliyor musun alesha? isimli siirinden alinmis farkli siradaki 3 kita imis. (5. , 10. , 11. kitalar) siirin orjinali
    dizinin basindaki siiri turkce'ye elimden geldigince cevirmeye calisacagim. ( kelime kelime cevirince siir oldugu icin mantiksiz oluyor biraz bize uyarlayabildigim kadar uyarlamaya calisacagim. )

    biliyor musun ?, sanirim , vatan dedikleri ,
    sehirdeki evin degil , bayram sevinciyle yasadigin ,
    bu koy yollari , dedelerimizin gecip gittigi ,
    basit hacli rus mezarlariyla onlarin .

    rus adetlerine gore , yangindir
    rus topraklarinda geride kalan
    gozlerimizin onunde oldu yoldaslar
    rus gibi, gogsundeki gomlegini yirtarak

    kursunlarin merhameti hala seninle
    3 kere oldum dedigin halde
    sevdam icin , yine de hala gurur duyuyorum
    aci topraklar icin , benim dogdugum

    otobuslere binmeden onceki anons su sekilde.

    "vnimaniya, vnimaniya, vnimaniya, uvajamiy tovorishi , gorodskoy sovyet narodniy deputati soobshayet s vesti s vami chto v chernoby stantsiya gorod pripyat skladivaet ne blogapriyantnaya radiyotsonnaya obstonovka. ... i sovyetskiy organi , ... chlenami prednimayetsya ne obhodimiy veri.
    ostalos s yediniy obespechenya dolga bezopasnistiy ludei , pervie ochered detey , voznikayet ne obhodemost prevesti veremennie evakuatsyu jiteli goroda nasilenniye punkti kievskiy oblasti.dlya etogo kajdogo jilomie domu sevodnoga 27 aprel nachinaya 14:00 chasov nachinaetsya podani avtobusi s provojdenia rabotnikov militsya i prestavilitiy organi gospoma , s toboi brat kraynie ne obhodimi veshi i na vseki sluchie produkti pitaniya. rukovoditeli , peredpriyati i ucherejdanie opredelen ruk rabotniki ostaetsya na mesti dlya uludshenya normalnogo , funktsionirvannaya .... "

    otobuslerden once yapilan anons bu . turkcesi ise,
    "dikkat, dikkat, dikkat! saygıdeğer yoldaşlar,

    şehir konseyi milletvekilleri, pripyat şehri'ndeki çernobil istasyonu'nda istenmeyen bir radyasyon durumu meydana geldiği konusunda sizi bilgilendiriyor. (...) sovyet görevlilerine ve (...) üyelerine gerekli inancı göstermenizi talep ediyor. (... kurum kısaltması sanırım.)

    geriye, insanların uzun süreli güvenliğini sağlamak için bir tek, ilk önce çocuklar olmak üzere şehir sakinlerinin geçici olarak kiev bölgesi'ne tahliye edilmesi zorunluluğu kalmıştır. bunun için, her evin önünden bugün 27 nisan saat 14.00'ten itibaren, polisler ve yetkililerin yönlendirilmesi ile otobüs seferleri başlayacaktır. sadece çok gerekli eşyaları ve herhangi bir durum için gıda malzemelerini yanınıza alın. yöneticiler, işletmeler ve kurum görevlileri olarak belirlenen çalışanlar normal ve fonksiyonel şekilde ... sağlamak adına şehirde kalacaklardır."

    bundan sonra muzikten dolayi birsey anlasilmiyor. merak edenler olmus anladigim kadariyla cevireyim dedim .

    edit:
    ogretim gorevlileri yerine kurum gorevlileri olacak ucerejdenie kelimesini uchilishie seklinde yanlis algilamisim sonradan fark ettim .

    @satirdan kahraman metni edebilestirmis , kendisine de tesekkur ederim .

    son edit :

    siirin sairi kostantin simonov mus, siir alexey surkov 'a yazilmis. alexey : alesha .. (bizdeki ibo memo gibi kisaltma ) bu acidan sair ve yazar acisindan yanlis bilgilendirme icin ozur dilerim . siirin tam versiyonu
3267 entry daha
hesabın var mı? giriş yap