• efendim uçurulmadan önceki hesabımda, 11 kasım 2014 tarihinde bir entry yazmışım. başlık vodafone arena'da ilk maç feyyaz'ın jübilesi olsun. entry numarası 46978825.

    burada bir projeyle beşiktaş için bir mali kaynak yaratma amacıyla klavyeye parmak sallamışım aha aynen aşağıdaki gibi...

    --- spoiler ---

    olumlu bir istektir. ama yeterli değildir. daha evvel pek çok kez dile getirdiğim bir husus var. buradan da yetkililere iletmek isterim.

    vodafone arena açılışı klüp için büyük bir fırsat olabilir. malum beşiktaş'ın takribi 50 milyon lira bir borcu var. bu borcu ödemek adına bir proje geliştirilebilir. beşiktaş'ın efsane kadrosunda bulunan isimlerden recep cetin, ulvi guveneroglu, kadir akbulut, gokhan keskin, riza calimbay, mehmet özdilek, metin tekin, feyyaz uçarve ali gultiken şu anda hayatta ve müsaitler. bu isimlere şov amaçlı bir maçta stad açılışında yer verilecek. dönemin kalecisi miroslav bako yahut les ferdinand da kadroya alınabilir. olmazsa oscar cordoba, engin ipekoğlu, pascal nouma ve ilhan mansız gibi ekstra isimler de bu kadroya dahil edilebilir. hatta kalede daniel pancu bile çıkabilir sırf şov amaçlı.

    buraya kadar fikirde çok bir numara yok. asıl bomba bundan sonra:

    efsane kadronun rakibi kim olacak? beşiktaş taraftarından 18 kişi... çekilişle belirlenecek 18 kişinin vodafone arena'da açılış maçına çıkacak. beşiktaş taraftarından bu çekilişe katılabilecek kişi sayısını aşağı yukarı 10 milyon gibi hesaplarsak, bir de bu fırsatı tepmek istemeyecek 2 milyon fenerli ve galatasaraylı yazalım listeye. 12 milyon çekiliş bileti satmak işten değil. maç, reklam geliri ortaklığı koşuluyla açık kanaldan canlı verilecek. stada gelenler için efsane kadro hatıra ürünleri hazırlanacak. ederinin bir miktar üzerinde satılacak bu ürünler, tıpkı feda tişörtü gibi. hatta ve hatta bilet fiyatı diyelim ki 100 tl, her gelene bir atkı da hediye edilip, bilet fiyatı 120 liraya çıkartılacak. çekiliş bilet fiyatı da 20 lira olursa istenen rakama ulaşılır diye tahmin ediyorum.

    kağıdı kalemi ele alalım.
    çekiliş bileti 12,000,000 adet x 20 tl = 36,000,000 tl
    maç bileti 120 tl x 40,000 = 4,800,000 tl
    emtia satışlarından gelir = +-5,000,000 tl
    reklam geliri = 10,000,000 tl
    toplam
    55,800,000 tl

    bu organizasyon için 5,800,000 tl masraf yapılsa net 50 milyon tl gelir elde edecek klüp ve bir anda borcunu silecek... işler düşünüldüğü kadar iyi gitmezse bile 25 milyon lira her halükarda gelir elde edilir. işin reklamı da önemli ama survivor denen bok için bile yüzbinlerce kişi başvuruyorsa programa, canlı yayında recep'e çalım atmak için sıraya 12 milyon kişinin gireceğinden emin gibiyim.

    vodafone arena (ki nazarımda süleyman seba stadıdır orası) açılışı için naçiz fikrim budur.

    not: passolig uygulaması yapılmayacak.
    --- spoiler ---

    sonra fenerbahçe ne yapmış? 12 mayıs 2019 fenerbahçe winwin yayını. ayıp...
    o entry sonrası benimle toşpil geçen yazarlara da buradan selam ederim. neyse at bi sakal artık koç başkan...
hesabın var mı? giriş yap