• "ülkedeki gençlerin yarısının hiçbir şey yapamaması" olacaktı başlık ancak karakter sınırına takıldı. gençlerde suç görmemekle birlikte tüik verilerine göre bu ülke'nin bir gerçeğidir. liderlerimizin övündüğü genç nüfusun %24.5'i okula gitmeyip ayrıca iş aramaktan vazgeçerken, %26.1'inin de iş aradığı halde bulamayıp evde oturması durumudur.

    kaynak 1
    kaynak 2

    yarısı 20'li yaşlarını boş geçiren bu gençlerin 30'lu yaşlarında nasıl bir kariyer kurup hayatlarını nasıl devam ettirebilecekleri. topluma faydalı bireyler haline gelmeyi nasıl başaracakları, yada başarıp başaramayacakları ciddi bir merak konusu olmakla birlikte. toplumda adaletsizliği yarattığı travmaların boyutunun ise ciddi araştırılması gerekmektedir *

    geçen gün internette bir kamu bankasının call center'a alım yaparken yaptığı törpilden şikayet edip "her lisans mezunu yapabilir neden mülakata ihtiyaç duyuluyor" diye sitem eden bir genç gördüm. evet lisans mezunu bir genç call center'a giremediği için, sitem ediyor, bazı gençler ise ciddi ciddi call center'da işe girebilmek için torpil yaptırıyor.

    büyüklerde de durum farklı değil. işini gücünü kariyerini oturttu gözüyle baktığı pek çok arkadaşım son dönemde işsiz kalmaya başladı. giderleri, ev kiraları, çocukları olan bu insanların dramı ise bambaşka bir entry'nin konusu.

    sonumuz ne olacak bakalım
hesabın var mı? giriş yap