3 entry daha
  • gitara başlamak isteyen şahsın hangi türü sevdiğine, ne tarz çalmak istediğine, ne kadar çalmak istediğine göre değişecek tavsiyelerdir.

    başlamak istiyorum ama devamı gelir mi emin değilim diyenlerdenseniz, valencia'nın başlangıç modeli klasik gitarlarının bir bozarını görmedim şimdiye dek. devam edip etmeyeceğinize karar verebileceğiniz, action'ı yüksek olmayan yani çalımı nispeten kolay olan, akort kaçırmayan gitarlar. bütçe olarak sıfırları 300-500 arası değişiyor. örnek şu model:

    https://www.mydukkan.com/…?id=33561&gid=5&oid=48038

    ikinci el olur derseniz, yine bu gitarın ikinci eline bakın, klasik gitar için daha fazla para vermek bu seviyede gereksiz.

    başlamak istiyorum ve devam edeceğim, tarz olarak akustik pop'a yakınım, yani 7-8 akor öğrenip şarkı söyleyeceğim diyorsanız, başlangıç seviyesinde jay turser akustik gitarlar tam fiyat/performans ürünleri. bütçe olarak 500-700 arası değişiyor sıfırları. klavyesi yine nispeten rahat, sesi de düşük seviye akustiklerdeki gibi aşırı boğuk değil. örnek şu alet:

    https://www.mydukkan.com/…?id=15123&gid=4&oid=22393

    ikinci el olur derseniz, göz zevkinize göre bu fiyatlara bir takamine ya da yamaha düşürmeye çalışın.

    şimdi, son olarak, gitarı solo çalmak için alıyorum, virtüöz kıvamına gelmek istiyorum derseniz, zaten sıçtınız, buna para dayanmaz. burada da ne tarz çalmak istediğiniz fark yaratacak ama en azından başlangıç seviyesinde değil. elektro gitarda kullandığınız amfi ve pedallar önemlidir, düzgün setup varsa gitarın yaratacağı fark minimal olacaktır. o yüzden elektro gitara başlayacak arkadaşlar, tarzlarından bağımsız olarak rahat çalabilecekleri en ucuz gitarı bulup amfiye yatırım yapmalılar.

    başlangıç için en iyi amfinin benim fikrime göre blackstar id core 10 olduğunu söyleyebilirim. şahsen blackstar id tvp 15 kullanıcısı olarak, bu fiyata aldığım tonlara bazen inanamıyorum. merak eden olursa video atayım onlar da inanamasın :) neyse, id core 10'un sıfırı müzik marketlerde 900 tl civarı, ikinci elini de bulabilirsiniz 500-600 liraya, dayanıklı aletler.

    başlangıç elektro gitarı ise, kullanıcının çalarken rahat edeceği herhangi bir gitar olabilir. ikinci el olarak uygun fiyata bulabilirseniz yamaha pacifica cidden güzel bir alet. profesyonel seviyede bile kullanılabilir bir kaç değişimle. ona bütçe yeterli gelmezse, sx markalı gitarlar şaşırtıcı şekilde etkiledi beni şimdiye kadar. gerçi onların ikinci elleri de olmuş 500-600, oha ulan. neyse, 1000 liraya blackstar + sx kurtarabilirseniz rahat 1-2 sene götürür sizi.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap