• konu hakkında bilimsel görüşleri olan arkadaşlar lütfen görüşlerini esirgemesinler zira ne zamandır merak ettiğim konulardan birisidir bu.

    mazur görün, olaya tamamen belgesel kafasıyla bakıyorum arkadaşlar, haliyle kafamda sorular oluşmuyor değil. malum evrim canlıların tekamül ettikleri bir süreç. sırtlan da bu süreçten nasibini almış. bir etobur olarak sivri dişler, kafatasının arkasına kadar uzanan çene kasları ile dünyanın önde gelen ısırma gücüne sahip bu hayvanın arka bacaklarına bakıyorsun kısacık ve bu bacaklarla bir çita, aslan, kaplan, leopar vs gibi avlanamıyor.
    bu hayvan ya sürünün içindeki yaşlı ve hastaları topluyor ya da leşleri ortadan kaldırıyor.
    şimdi kafama takılan şu ki, eğer yaratılış yoksa bu hayvana kafatasının arkasına kadar uzanan kaslarla ve muazzam dişlerle müthiş bir ısırma gücü veren evrim neden arka bacaklarını es geçti?
    yoksa (yaratılışın da merhalelerle olduğunu biliyoruz), bu hayvana ekosistemde bir temizlikçi görevi mi verildi?
    sırtlanın arka bacaklarının kısa kalması sonucunda mecburen ekosistemde temizlikçi olma rolünü benimsediği söylenebilir ama bu da arka bacakların neden kısa kaldığını açıklamıyor.
    çitaya bakıyorsun muazzam aerodinamik yapısı ve güçlü ön-arka bacaklarıyla, işitme, koku alma, dişleri ve postu ile tam bir avcı. bu canlıların ikisi de aynı sürecin ürünü değil mi? neden zarlar çitaya hep düşeş de, sırtlana dübeş?
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap