4 entry daha
  • şaka değil de ihtiyaçlarına göre donatması demenin daha doğru olacağı durum.

    öncelikle sırtlanlar bilinenin aksine başarılı avcılardır. leşçil olmaları risksiz olduğu için caziptir. sadece sırtlanlar değil aslanlar da leş fırsatı bulduklarında bu fırsatı değerlendirirler.

    sadece sırtlanlar değil neredeyse bütün etoburlar zayıf ve hasta hayvanları avlamaya çalışırlar. doğada fiziksel sağlık ve enerji çok önemlidir. sağlıklı bir hayvanı avlamaya çalışmak riskli olduğu için sorunlu hayvanları avlamayı tercih ederler. sırtlanlara özgü bir durum değil kısacası.

    aynı zamanda her hayvanın farklı anatomik yapısı farklı olduğundan avlanma stratejileri de birbirlerinde farklı. aslanlar hızlı değiller ama avlarını uzun süre kovalayabilecek kadar dayanıklılar. leoparlar ise hem yavaşlar hem de uzun süre avlarını kovalayacak dayanıklılığa sahip değiller ama çok çevikler. bu yüzden pusu kurarak avlanırlar. çitalar çok hızlılar ama koştuklarında vücut ısıları yükseldiğinden dolayı ölme riskleri olduğundan uzun süre koşamazlar.

    sırtlanlar da avlarını uzun süre kovalayabilirler, çok hızlı değiller ama dayanıklılar. aynı zamanda çok kurnaz avcılardır. avlarıyla hiçbir ilgileri yokmuş gibi davranıp avlarının sürüsünün içerisinde rahatça dolaşırlar, muhtemel hedeflerini tespit ederler. bu sayede avlarını gafil avlarlar.

    sonuç olarak evrim her hayvana bazı özellikler verir ve bazılarını alır. birine hız verip dayanıklılığını almıştır, diğerinin hızından alıp çevikliğini arttırmıştır, diğerinin kas gücünü alıp zekasını arttırmıştır. bu yüzden sırtlanlara yaptığı şaka değil tam tersine sırtlanlara gerekli olan donanımı sağlamasıdır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap