• doğru hali "wow cool post ıgn, thanks for sharing!" şeklinde olan ıgn'in özellikle facebook sayfalarında ki gönderilerine yapılan yorum.

    öncelikle kendi fikrimi söyleyeyim. ben en başta bunun ign'ni olağanüstü sıradan gönderileri ile dalga geçmek amacıyla bir şey olduğunu düşündüm böyle başlamasa da bu sebepten ötürü büyüdüğü aşikar. ancak ne kadar uğraşsam da nasıl başladığını bulamadım bu nedenle redditde ki ilgili başlığa baktım.

    reddit başlığında benim fikrimde olmakla birlikte alternatif sağ'a mensup kimselerce başlatıldığı söylenmekte abd politikasını sadece meme sayfalarından takip ettiğim için bu konuda pek bir fikir sahibi değilim. joe biden'ın saç koklama memeleri çok iyi ama. bir de bu var.

    ayrıca sıkı hayran rozeti için yapıldığı da söylenmiş bu da belli bir şekilde makul özellikle bu yorumu yapanların çoğu hindistan kökenli muhtemelen influencer falan olarak yorumlarının yukarıda gözükmesini istiyorlar.

    bir diğer mantıklı açıklama ise ign'nin filmlere verdiği puanları protesto etmek ve onun generic tutumunu eleştirmek ki bence politik yorumlardansa bu daha mantıklı.

    biraz daha bakındığım da gamingph'in “wow cool post, thanks for sharing” a comment trends in facebook yazısını buldum bu yazı bize bunun ele geçirilmiş gerçek hesaplardan yapılan bir spam olduğunu ve amacının sıkı hayran rozeti kazanmak olduğunu yazıyor. ve abs-cbn news facebookunun bununla dolu olduğunu söylüyor. bu teknik olarak mantıklı çünkü bu mesajlar sadece facebookta var diğer sosyal medya platformlarında bulunmuyor.

    ancak bence ign için bu farklı bir boyuta dönüştü. gerçekten de ign'nin protesto etmenin muhteşem bir aracı gibi duruyor. olağan üstü generic içeriklerine bu şekilde protesto edilmesine ben salık veriyorum. umarım hiç bitmeden devam eder.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap