• fonetikten, telaffuzdan bahsetmiyorum. ülkedeki sorunlarin en buyuk kaynaklarindan bir tanesi türkcedir. insan nasil konuşursa ona göre düşünür, dili temiz olanin düşünceleri de temizdir. mesela japonca'da küfür yoktur ve japonlarin nasil bir millet olduğunu görüyorsunuz.

    şimdi türkçedeki şu ifadelere bakalim ;

    "ne bakiyon lan? sen kimsin yavşak? allah belani versin. çolugundan çocugundan çıksın insallah şerefsiz. lan siktir git amina kodumun çocuğu. sığır bu adam ya. bi koyucam geberip gidecek. mal. öküz. defol git gözüm görmesin seni."

    bu ve benzeri insan şahsiyetine saldiran, yıkıcı, niteliksiz cümleleri dünya'nin hicbir diline çeviremezsiniz. isterseniz google translate ile deneyin program error verecektir.

    türkçedeki negatif ve yikici ifadelerin coklugu, insanlarin en basit olayda bile akil almaz sözcükler kullanmasi, düşünceyi de kirlettigi gibi, psikolojisi bozuk, art niyetli, depresif bir insan modeli ortaya cikiyor. yanina oturdugunuz bir insan tek cumleyle tum psikolojinizi alt/üst edebiliyor.

    bu dil bozuk arkadaslar.. ve bir cok sorunun kaynagi. turkce'nin yeniden duzenlenmesi ve tüm negatif ifadelerin sökülüp atilmasi gerekli.

    edit : alttaki entrylerde bozuk turkcenin yarattigi "saldirgan" tutumun bir kac ornegini gorebilirsiniz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap