• türk ulusu’nun aklından ve hafızasından asla çıkarmaması gereken zulümdür.

    “baltayla öldürdükleri bir türk köylüsünün başında poz veren yunan askerleri.” (türk kurtuluş savaşı, ato yayını, s. 38)

    “dört yunan asker kaçağı tarafından kafası kesilerek vücudundan ayrılmış, parmağı doğranarak göğsüne konmuş çoban süleyman.” (türkiye'de yunan vahşeti / resmi belgelere göre yunanlılar'ın anadolu'da yaptıkları soykırım, yeniden anadolu ve rumeli müdafaa-i hukuk yayınları, s. 245)

    solda: yunan askerleri tarafından tecavüz edilen ve ağzında bomba patlatılan 13 yaşındaki türk kızı hayriye. sağda: yunanlar tarafından çenesi koparılmış bir türk kızı. (tevhid-i efkar gazetesi)

    “bursa’nın işgalinde yunan askerleri tarafından köyünden zorla alınarak ermeni sölözü köyüne götürülüp türlü işkence ve tecavüzden sonra vücudu parçalanarak tarlaya atılan bursalı şekibe...” (fotoğraf kaynak: canip bey, bursa'da işgal günlüğü (bursa vilayetinde yunan fecayii) 1920-1922)

    “yunanlar, keşif sırasında kendi askerleri ve yerli rum çeteler tarafından öldürülen türklere ait cesetlerin bulunduğu bir mağara önündeler.” (iznik yakınları, ağustos 1920) ekin topçuoğlu

    “yunan işgalinden kaçarken katledilen baba ve oğul.” (istiklal harbi gazetesi, 14.06.1919)

    “yunan askerleri karapınar’da türk köylülere birdirbir oynatarak eğlenirken” (sinan meydan, cumhuriyet tarihi yalanları, c: 1, s. 414)

    “(ismi mahfuz)'un evine giren yunan askerleri bîçârenin ellerini bağladıktan sonra, gözü önünde karısı ve 14 yaşındaki kızının namusunu kirlettiler!" (maliye müfettişi muvaffak bey'in raporundan)

    “yunan devriyeleri aşağı kozdibi mahallesinden 18 yaşındaki ... hanıma tecavüz ettikten sonra, ellerini kesip dişilik organına sokarak öldürürler.” (talat yalazan, türkiye'de yunan vahşeti ve soykırımı girişimi, s. 27)

    “29 mayıs 1919: söke'nin yoran köyünde ... efendinin evi yağma edilir, eşine kocasının gözü önünde tacavüz edilir.” (talat yalazan, türkiye’de yunan vahşeti ve soy kırımı girişimi, s. 36)

    “25 haziran 1919: balatçık istasyonunda yunan muhafızları tarafından trenden indirilen islam yolcuların kadınlarına, erkeklerinin gözleri önünde tecavüz edilir.” (talat yalazan, türkiye’de yunan vahşeti ve soy kırımı girişimi, s. 29)

    “kendilerine mukavemet eden bir kadının göğsünü süngü ile yarıp içine barut doldurarak patlatan yunan askerleri giritli hüseyin çavuş’un iki çocuğunu da bacaklarını ayırarak katletmiş, çocukların annesini süngülemişlerdir.” (selahattin tansel, mondros’tan mudanya’ya kadar, c: 4, s. 164)

    “hacı hüseyin, mancılık, deliler ve haydaroba köylerinde vahşet tabloları yaşanmıştır. köyün genç kız ve güzel kadınlarının evlerini rumlardan öğrenen yunanlılar gece o evlere girerek kadın ve kızları dağa kaldırmış, direnenleri vahşice öldürmüşlerdir. pek çok köylü ateş üzerine baş aşağı asılmak sureti ile kızartılarak katledilmiştir. müslüman mezarlarından çıkarılan kafataslarıyla top oynanmıştır.” (arşiv belgelerine göre balkanlar’da ve anadolu’da yunan mezalimi, c: 2, ankara, 1996, başbakanlık devlet arşivleri genel müdürlüğü, osmanlı arşivi daire başkanlığı yayını, s. 276, 277)

    8 haziran 1919, y.komiser amiral de robeck'ten lord curzon'a: “yunanlılar, izmir'i bir mezbaha haline getirdiler.” (erol ulubelen, ingiliz gizli belgelerinde türkiye, s. 193)

    uluslararası soruşturma kurulu raporunun 15. maddesi: “15 ve 16 mayıs günleri, şehirde türk halkına ve evlerine karşı şiddet ve yağma hareketlerine girişilmiştir. birçok kadına tecavüz edilmiş ve cinayetler işlenmiştir.” (talat yalazan, türkiye'de yunan vahşeti ve soykırımı girişimi, s. 45)

    "yunanlar bir çok hastalıklı ve frengili rum kadın ve erkek getirmişler, müslüman halktan kadın ve erkekleri (zorla) bunlarla temasta bulundurmuşlar ve hastalık aşılamışlardır.” (imza: karahisar-sahip mutasarrıfı ali rıza, afyon karahisar valiliği raporu, 16 ekim 1922)

    “anadolu'da yunan işgalinin ağır bilançosu. yunan ordusu tarafından yakılan ve yağmalanan batı anadolu köyleri. fotoğraflar dağ film şirketinin sahibi gaziadis kardeşler tarafından çekilmiş.” ekin topçuoğlu

    “yunan barbarlığı. yunan askerler uşak, alaşehir ve çevresini yakıp yıkarak harabeye çeviriyor. müslümanları camilere doldurup diri diri yakıyor.” (danimarka gazetesi, 18 eylül 1922)

    işgali ve katliamları incelemek için uluslararası bir heyet kuruldu. incelemelerde bulunan tahkik heyeti kızılhaç temsilcisi maurice gehri’nin raporunda fransız bir teğmenin gördüğü yunan vahşeti üzerine yaptığı konuşma şöyle:

    “yunanlar son derece korkak! korkak olanlar, ellerine geçen fırsatlarda çok zalim olurlar! yunanlar, bize okutulan 'elen medeniyeti'nın vârisi değillerdir! türkler'in bu zulüm ve işkencelerin acısını alacaklarını tahmin ediyorum! nitekim eskişehir'de (sakarya savaşı ile) başlayan çözülmenin pek fecî bir ricat olduğu haberleri geliyor. yunanlar artık kaçmağa başladılar. yapılan bu vahşetin hesabı çok uzun sürecektir. türkler'in can, ırz, mal, para olarak büyük kayıpları vardır. eğer türkler hafızası zayıf bir millet değilse, komşularına güleryüzlü olmayacaklardır!” (imza: maurice gehri, 5 no’lu rapor, 10 temmuz 1921, izmit)

    eskişehir mezalimine tanık olan musevi vatandaşımız barisak efendi şöyle diyor:

    “kendilerini o kadar yüksekten medenî ilân eden bu adamların, eski yunan muhariplerinin halefleri olduklarından bahseden kumandanlarının bu tasavvuratı (hayal ettiklerini) fiil mevkiine koyacaklarını, vicdanlarımız kabul etmek istemiyordu! eski yunanistan'ın yeni yunanistan'a bırakmış olduğu ahlâksızlıkları unutmuştuk! hırsızlık, ırza tasallut, kıtal, yağma bunlara has denaatlerdendi! hayvanî bir surette öyle bir şiddetle coştular ki, emirleri öyle küstahça bir zulüm ile ifa ettiler ki, bugün bizlerin hayatta kalmış olması, bir mucize eseridir!” (hakimiyet-i milliye, 18 eylül 1922)
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap