19 entry daha
  • gywenith paltrow ve anthony hopkins'in baba -kız rolünde başrolü paylaştıkları ve sloganı "the biggest risk in life, is not taking one" olan sinema filmi.

    dikkat! aşağıdaki spoiler, filmi izlemeye niyetli olanlar için son derece sakıncalı bilgiler içermektedir.

    --- spoiler ---
    efendim, anthony hopkins müthiş bir dehaya sahip bir matematik profösörüyken, her dehanın başına gelmesi olası bir şekilde kafayı çizmiştir. küçük kızı catherine de okulu, işi, gücü, bırakıp kendini babasına bakmaya adamıştır. baba çalıştığını sanarak defterler dolusu abuklamaktadır... "bütün kış ayları soğuksa ve okullar sadece kışın açıksa o halde soğukta bütün kitapçılar doludur" şeklinde... ve fakat üç yılın sonunda baba ölür. filmimiz de burada başlar. catherine kızımız, babasının ölümünden kaynaklanan yoğun bir travma yaşarken babasının öğrencisi olan bir matematikçiyle (jake gylenhaal)yakınlaşma yaşar.jake, iyi niyetli ve (nasıl oluyorsa) çok yakışıklı bir "inektir" neyse uzatmayalım, bu yakınlaşmanın sonucunda jake'e babasının çalışma odasındaki bir çekmecenin anahtarını verir. jake orada çok değerli bir şey bulur. hadi bakalım ne bulur? tabii ki bir matematik kanıtı... ortalığı sallayacak bir buluştur bu. tabii ki teoremi babanın yazdığı sanılır ancak catherine kendi yazdığını iddia etmektedir. jake de, catherine'in cenaze için şehre gelmiş ablası da ona inanmaz... film de bi 20 dk sonra biter zaten.

    --- spoiler ---

    enteresan çekimlerle desteklenmesine rağmen, film hala adapte edildiği tiyatro oyunu havasında ve bence sahnede izlemek daha iyi olablirdi. zaten topu topu 4 kast falan var. yani homer simpson'ın deyimiyle "boooooring!!" ve hatta "duh!'
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap