• fine oak olarak bilinen serinin yerine çıkan macallan ekspresyonu.

    içtiğim ikinci macallan (bkz: #77283973) kendisi. ilki kadar başarılı ve biraz daha iyi diyebilirim hatta.

    diğer içtiğim macallan'dan farklı olarak bu sefer 3 farklı fıçı kullanılarak yıllandırma yapılmış. son dönemde sıkça uygulanan bu yöntem gerçekten viskilere hoş bir içim ve karakter katıyor.
    kullanılan fıçılar ise amerikan ve avrupa şeri fıçılar ile eski amerikan bourbon fıçıları.

    tadıma geçecek olursak,

    burunda koku önceki içtiğim macallanda da benzer şekilde başlıyor. sanırım macallanların tamamında karakteristik bir özellik bu. yani o kuru kokuyu bir kere alınca unutmak zor. kuru kokudan kastım kuru üzüm ile limon ve hafif vanilya karışımı gibi bu sunumdaki.

    damak ise oldukça yumuşak ve hafif daha önceki macallan yazımda da bahsettiğim, tabiri caizse o yağ gibi akıyor söylemi aynen bu sunum için de geçerli. midenize doğru inerken burunda aldığınız kokuları tatmaya başlıyorsunuz. yani kuru üzümün buruk tatlı tadı ile limon karışıyor ve nefis bir aroma ile lezzet bombasına dönüşüyor.

    bitiş ise hafif yakıcı, ama bu yakış alkol bazlı değil biraz baharatımsı. daha çok zencefil limon ve bal karışımı gibi. bitiş maalesef genel bölge karakterine uygun çok uzun değil. highland speyside viskileri yudumlarken iki yudum arası süre kısa oluyor, içtiğim yudumda sonra lezzet kısa sürede kaybolup tekrar içme hissi yaratıyor.

    sonuç olarak oldukça güzel bir sunum olmuş, serinin 15 ve 18 yıllık olanları da mevcut ama bütçe sebebi ile henüz deneyemedim. tahminim onları içmiş olsam bu sunum çok genç yeterince olgunlaşmamış gelebilirdi bana.

    fiyat olarak yurtdışında ucuz sayılabilir bugün itibari ile 280-300 tl arası. tavsiye ederim elbet ancak imkanınız varsa en azından 15 yıllık olanını denemeniz daha iyi olur gibi hissediyorum.

    slainte

    diğer viski yorumları için : (bkz: #60703155)
hesabın var mı? giriş yap