• gecen hafta roma'da bir restoranda yemek yiyorken duydugum cumle. bildiginiz gibi roma turk turist kayniyor ve yan masada da 30-35 yaslarinda bir turk cift ve 3-4 yaslarinda dunyalar guzeli kizlariyla oturmuslardi. menuye uzunca baktiktan sonra lasagna ve risotto arasinda karar veremiyorlardi. sonra adam karisina donup, sen italyan mutfagini iyi bilirsin, sence hangisini siparis etsek dedi. kadin da "erasmus'tayken italya'ya cok gittim geldim" dedi. bu arada benim risottom da masama geldi, istahla catalimi daldirdim.

    sonra adam o bomba soruyu sordu: karıcım erasmus'ta en çok ne yedin?

    bu soruyla kadin adeta sok oldu. hic beklemedigi apansiz bir zamanda bir aslan pencesi yiyen ceylan gibi caresizce donakaldi. gozleri casablanca filmindeki ingrid bergman gibi titremeye basladi. konusmak istiyordu ama agzi diline tabut olmustu... konusamiyordu. bilinci eski misir'daki piramitlerin dehlizlerinde kaybolmustu.

    ben risotto'mu yarilarken kadinin bu denli soka girmesini anlamlandirmaya calisiyordum. bir insan erasmus'ta bu kadar soka sokacak ne yiyebilirdi ki???

    kadinin rengi cekildi,sarardi. cocugu "annecim, annecim" diyordu telasli bir sekilde ama kadin konusmayi red ediyordu "persona" filmindeki elisabeth vogler gibi omrunun sonuna kadar konusmayi reddecek miydi, kafamda bu sorulari soruyordum kendi kendime, bir yandan da risotto'mu yiyordum.

    sonra adam "en cok risotto mu yedin, lasagna mi yedin karicim" deyince kadin hipnotizmadan kurtulmus birisi gibi dunyamiza dondu adeta. gozlerinin titremesi durmus ama sag gozundeki bir damla yas bu birkac dakikalik soka adeta bir agit misali usulca suzuldu yanagindan. sonra, titrek bir sesle "lasagna" cevabi cikti. adam garsona donup zafer isareti yapip "lasagna!" diye seslendi.

    ben hesabi odeyip, yanlarindan gecerken kadinin rengi yerine gelmisti. yedigim guzel risotto'nun tadi damagimdayken hala aklimda su soru vardi, bir kadin erasmus'ta bu etkiyi yapabilecek ne yiyebilirdi ki??
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap