7 entry daha
  • chan wook park'in kafalara soru isaretleri cakan, sorular soran, sordurtan, tartisan, tartistaran, hikayenin kurgusu ve bazi planlardaki gecisleriyle, teknik yonden tavirlariyla buyuleyen filmi.. ve ayriyeten uzen bir film.. huzunlu film.. ve bunlara ek olarak, yonetmenin hakli intikam uclemesinin son ayagi..

    --- spoiler ---
    film yine intikam uzerine kurulu.. cocugunu kurtarmak adina 13 yil hapis yatan bir kadinin hikayesi.. burada acaip bir hava soz konusu.. uclemenin diger iki filminde oldugu gibi yine, intikamin bazen hakli nedenlerle gerceklesip gerceklesemeyeci soz konusu.. bir sapik var filmde: cocuklari kaciran, onlarin ailelerinden fidye isteyen ve fidye alsa dahi o cocuklari olduren.. ve lady vengeance'in 13 yilini yiyen, cocuguna yabancilasmasina neden olan.. sonunda aileler ve lady vengeance, lady vengeance'in sayesinde bu sapikla yuzlesiyor.. ve iste orada tartisiliyor: kendileri mi cezayi kesicekler yoksa 'adalet'e mi teslim edecekler bu igrenc adami? burada deha yonetmenimiz chan wook park oznel aci kullaniyor, bir de kendimiz o durumda olsak ne yapardik diye.. cocuklarimizin oldurulmeden onceki aglamakli halleri.. karsimizda hayatimizi karartan bu adam.. ki cocuklarin olumleriyle birlikte tum hayatimiz geri donulmez bir bicimde degismis.. ne yapardik? adalete mi yollardik dengemizi yitirip dusmemize neden olan bu adami, yoksa baltayi alip...

    olaylarin kurgulanisi oyle harika ki.. senaryo, senaryo degil karmasik mekanizmaya haiz bir saat.. tikir tikir isliyor.. her 'tik tak'i ise rahatsiz edici.. kucuk kucuk ayrintilar, misketler, oyuncaklar, sapigin ingilizce ogretmeni olmasi ve bunun hikayeyle islevselligi.. filmdeki her unsur, oyle bir yere baglaniyor ki.. acaip gecisler de yakaliyor chan wook park, hapishanede tanisan iki dostun sarilmasinin diger sahneye gecisinde, bu sahnenin hapishane kapisinda kalivermesi gibi..

    huzun de son surat.. anne kizin hikayesi.. farkli diller konusulsa da, yakalanan ayni "dil".. ve sonrasinda gelen en az uc defa soylenmesi gereken ama anne tarafindan dortlenen:

    "i am sorry
    i am sorry
    i am sorry
    i am sorry".................

    soylenecek onca cok sey bulunabilir ki bu film hakkinda, ama en dogrusu eger hakki verilerek izlenmisse "buyuleyeci" tanimi sanirim.. soylenecekler bitmez, ama simdilik bu kadar..
    --- spoiler ---
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap