29 entry daha
  • yine 2 hafta boyunca uykumuzdan tat alamayacağımız bölüm başladı. öncelikle belirtmeliyim ki gsw yeniden şampiyon olsun istemiyorum yine de elimden geldiği kadar objektif bir şekilde kendi yorumumu yazmaya çalışacağım.

    bir köşede seyircisi ile mükemmel bir şekilde tek vücut olmuş toronto. diğer tarafta 5 yıllık final deneyimi ile golden state. ilk maçlar toronto'da olacak yani raptors'un ev sahibi avantajı mevcut ancak ben ev sahibi avantajının genel sonuç üzerine bir etkisi olacağına inanmıyorum.

    iki takımın genel kadrosuna bakınca özellikle ilk beşler sahada iken inanılmaz güzel eşleşmeler göreceğiz. lowry-curry, danny green-klay, siakam-draymond, durant-kawhi gibi gibi. ayrıca bu seri özelinde toronto adına gasol ve ibaka'nın neler vereceğini de merak ediyorum.

    tahmin yapmadan önce gsw'nin durant döndükten sonra oyununun nasıl olacağını göz önünde bulundurmak gerekir. konferans finalindeki gibi oynarlarsa toronto'nun şansı biraz daha düşer kanaatindeyim. gsw cephesinde curry ve draymond çok formda ancak durant'in sakatlıktan nasıl döneceği kuşkulu. bu yüzden ben ilk 2 maç konferans finalindeki oyunu temel alarak oynayacaklarını düşünüyorum. oyun içinde bazı sekanslarda isolation temelli durant'in ön plana çıkacağı durumlar olacaktır. koç kerr, bunu en azından durant'in form durumunu test etmek amacıyla yapacaktır. fakat, toronto durant'le eşleşme konusunda tüm ligdeki en iyi 2-3 takımdan birisi kadroda durant ile eşleşebilecek **** gibi insan azmanları var ki bunlar arasında en düşük olan adamın bile 2.11 m kanat açıklığı var. toronto'nun yıldızı kawhi için de işler öyle iç açıcı değil karşısında tam anlamıyla savunma uzmanı olan 3 tane ***gibi adamlar duracak. ayriyeten savunmada da daha fazla efor sarf etmesi gerekecek. ancak ben kawhi leonard'ı birazcık biliyorsam, seride durant karşısında burun farkı ile de olsa üstünlük sağlayacaktır.

    bunun dışında en kritik eşlemelerden biri de curry ile lowry arasında olacak ki eğer golden state eski tarz oyunu devam ettirirse curry bu eşleşmeden alnının akıyla çıkabilir. ancak gsw'nin dar olan rotasyonu curry'nin lowry ve vanvleet gibi yıpratıcı savunmacılar karşısında sinmesine neden olabilir. yine de mevcut form durumu ile curry'nin avantajlı olduğu da bir gerçek.

    gelelim serinin x-factor'ü olacağını düşündüğüm eşleşmeye siakam-draymond eşleşmesi bu seri için bence kilit önemde. bu ikili daha çok toronto savunma halinde iken karşı karşıya gelecek diye tahmin ediyorum. eğer siakam gsw'nin green üzerinden dönen tekerleğine çomak sokmayı başarırsa oyun planı tamamen durant'in isolation hücumları üzerinden şekillenecektir. bu da eğer ki durant olası bir form düşüklüğü ile başlarsa gsw'nin canını fazlasıyla yakacaktır. öte yandan, sahanın diğer tarafında gsw kısa beşte ısrarcı olursa draymond, gasol tarafından ziyadesiyle hırpalanacaktır. ancak gasol'ün agresif oyunu iyi mi olur kötü mü bilemiyorum. çünkü gasol'ün pota altı oyunu demek doğrudan doğruya top kaybı sayılarının artması demek olur.

    tüm bunların dışında toronto'nun benchten maksimum katkıyı alması, gsw'nin ise hampton 5'dan maç başına ortalama 85-95 sayı gelmesi için dua etmesi lazım. sözün özü, ben sanılanın aksine dişe diş bir seri olacağına inanıyorum (istiyorum). seri sonucu farklı bitse dahi maçların başa baş geçeceğini tahmin ediyorum.
    tahminim: 4-2 gsw (umarım göt olurum.)
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap