3 entry daha
  • "turkiye'de islenmis bir sucum yok turkiye'ye hic inmedim" bu sozler daglari turkiye olarak gormeyenlerin ifadeleri, sehir disinda yasayan birinin sehre gidiyorum demesi gibi bir sey. yaniltmasin kimseyi, var bu insanlarin dilinde boyle bir tanimlama. sehir icin, koy icin kullaniyorlar. o yuzden samimi ve ise yarar bulmuyorum bu af istiyorum cigliklarini, ne kadar inansam da bir cogunun kandirilmis olduklarina.
    diyor ki,
    -sehir hudutlarinda suc islemedim, turk askerini oldurdugum yer bizim topraklarimizdi, hangi hakla yargilar beni turkiye, bu yuzden donebilmeliyim koyume..
    ne kadar etkili bir beyin yikama sureci yasandiginin emaresi bu, o en pisman, kitap yazip hayatini tehlikeye atacak kadar pisman, uyesinin agzindan bilincsizce dokulen sozler.
    ben orgut icinde yasanan bu insanlik disi olaylar icin uzulebilirim belki insan dogasi bu, hepimiz oyle yada boyle kandirildik, biliriz ne demek oldugunu az cok ama orada yasanan olaylarin acimasizligi hafifletmez kesinlikle devlete karsi islenmis sucun derecesini. devlet kararini orgutun nasil iyi orgutlendigine, uyelerine nasil davrandigina bakarak vermez. bunun icin bu karari once o uyenin verip, gelip teslim olmasi lazim. tecavuzun, infazin yasanmadigi bir teror orgutunun uyelerine karsi daha mi gaddar olacaktik bu mantiga gore. bunlari iyice tahlil etmeli bir karar vermeden once. bu dusunceler yuzunden benim beklentim ulkemden bir af yanlisi daha yapmamasi. yasananlar ne kadar uzucu olsa da akla bazi sorular getiriyor. yine mi kullaniliyor acaba bu pisman genc, hem de icindeki iyi niyeti alet ediyorlar bu sefer ne aci diye dusunmeden edemiyorum. kim bilir belki on gun sonra orgute karsi aldigi kahramanca tavir yuzunden olu bulunan dilaram'in haberini okuyacagiz bu sefer, turkiye bu ise cozum bulmali artik, diye yazacak gazeteler belki hep bir agizdan, belcikadan, isvicreden gazeteciler katilip haber yapar cenazesini kim bilir, devletten af isteriz yine..olan yine kampta cok yaklastigi infazi baska bir sebepten baska bir yerde bulan dilaram'a oluyor. aci gercekten cok aci, belki de gercekten cesurca atilan bir adimi lekelemeye calismak degil amacim ama ben de artik kandirilan! olmak istemiyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap