12 entry daha
  • çok yanlış bilgiler verilmiş.

    en az 1.8 milyon dolarlık yatırım isteyen vize türü eb-5'tir.

    e-2 vizesi ise daha düşük maliyetli olanıdır. tavsiye edilen sermaye miktarı 100bin dolardır. ancak iyi bir iş planı veya iyi bir avukatla 50bin dolarla bile e-2 alabilenler var.

    e-2 yatırımcıları genelde hazır bir iş devralıyor. örneğin bir benzin istasyonu veya kafe devralmak gibi. 50-100 bin dolar aralarında devredilen benzin istasyonları var. en popüler iş kolu olduğu için altını çizdim. bir iş devralırken neden devrettiği, yıllık cirosu gibi konuları mutlaka öğrenin. ya da bunları belgeleyen kişilerden devralın. sıfırdan kendi şirketinizi/işletmenizi kurmak ile ilgili detayları şimdilik vermeyeceğim.

    peki süreç nasıl işliyor? ilk önce amerika'ya turist vizesi ile gidiyorsunuz. anlaştığınız işletmeyi satın alıyor ya da kendinize sıfırdan bir iş kuruyorsunuz. daha sonra konsolusluktan e-2 vize başvurunuzu yapıyorsunuz. genelde 2-3 ay içinde sonuçlanıyor. bu süreç için bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim. ortalama 1000-1500 dolar istiyorlar. iyi bir avukat seçmeniz ve uzmanlığının göçmenlik başvuruları olması önemli. hangi bölgede iş kurmuşsanız oradan iyi bir avukat bulun. bunun için size kolay bir yöntem söyleyeceğim. avvo diye bir website var. amerika'daki tüm avukatları, hakkındaki yorumları, puanları görebileceğiniz, bölge bazında listeleyebileceğiniz harika bir site. oradan rahatlıkla bir göçmen avukatı bulabilirsiniz. ayrıca göçmen avukatlarını immigration kategorisinden de listeleyebilirsiniz.

    avvo website
    göçmen avukatları listesi - sadece eyalet seçin

    edit: rakamlar güncellendi.
    edit 2: detaylar eklendi.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap