242 entry daha
  • kütüphanelere gitmek. bıkmadan, usanmadan yazacağım bunu. okuyan, fikrini değiştirebildiğim bir kişi bile olsa kar kardır.

    çok boş işlerle uğraşıyoruz. kütüphanelere gidelim. arkadaşlarımızı da götürelim. sosyalleşeceksek kütüphanelerde sosyalleşelim. eğer taksimde olmak isterseniz atatürk kitaplığını şiddetle tavsiye ederim.

    eğer kütüphanelere ilgi artarsa, devlet büyüklerimiz bunu görürse hızlı internet alt yapıları, kütüphaneler için özel kafeler, özel mekanlar açılır. insanlar kitaplarla dolu kafeler açabilirler. eğer bu kültürü oturtabilirsek inanın bambaşka bir hale geleceğiz.

    bugün kafelerde oturup kitap okumak isterseniz, çayınız biter bitmez başınızda bir garson biter. "hemen bir çay daha söyle yoksa siktir ol git buradan" derler. elbette yoğun bir saatte yapmadığımızı varsayıyoruz. çünkü insanların okumaya, öğrenene saygısı yok. her şey para ve tüketim üzerine kurulu. bu bilinci değiştirmeli ve geliştirmeliyiz.

    bugün kütüphanelerde dokunulmamış kitaplar var. alınmış, konulmuş ama eskitilmemiş. herkes alanıyla ve ek 1-2 alanla alakalı kitaplar okusa o raflarda kitaplar eskir. eskisin, eskitelim. kütüphaneler bomboş. çalışan 10-15 kişi de önlerinde yaklaşan sınavlar için oradalar. hobi olarak giden belki 1-2 kişi vardır.

    tek başınıza sıkılıyorsanız arkadaşlarınızı da davet edin. ansiklopedi okuyup üzerine tartışın. veya dil öğrenmeye çalışın, birbirinizle paslaşın. eğer bunu başarabilirseniz hayatınız en geç 1-2 sene içerisinde çok farklı bir hal alacak bana inanın. gelin bunu hep birlikte yıkalım.
274 entry daha
hesabın var mı? giriş yap