30 entry daha
  • bu yaylaya üçüncü çıkışım. birinde sis vardı bir halt görememiştim. diğerinde hava güzeldi ama çok etkileyici gelmemişti. yalnız son sefer bambaşkaydı.
    https://eksiup.com/p/hc24848mc3ef

    anladım ki, bir yaylanın gelen kişide iz bırakmasını sağlayan en önemli husus harikulade bir manzaraya sahip olması ve buna da etki eden en önemli faktör, bulut denizi olması.

    klasik gidiş rotası, çinçiva kahveden 10 metre sonra sola doğru çıkan yol. yalnız gerek turistlerin, gerekse de günübirlik turların bu güzergahı kullanması sebebiyle, hem yoğun bir trafiği var hem de yolun anası ağlamış resmen. oldukça yorucu ve keyifsiz bir yol. eğer kuru bir havada çıkıyorsanız size tavsiyem bu yoldan çıkmayın. 5-6 km daha devam edip, palovit şelalesinin yanından yukarı doğru kıvrılın. son gittiğimde, binek bir otomobil bile bu yoldan çıkabilirdi diye düşünüyorum.
    bu yol birincisi daha sakin ve bence yol esnasında hafif puslu bir orman yolundan geçerek zihinlerde muazzam bir lezzet bırakıyor. yalnız, 4-5 km ilerledikten sonra bir yol ayrımına denk geleceksiniz. ağaca asılı tabela sanki size karşıya gidin diyor gibi görünüyor. eğer karşıya düz devam ederseniz amlakit yaylasına gidersiniz. pokut'a giderken ayrımda düz devam etmeyin, sola doğru kıvrılan yoldan yukarı doğru çıkarak devam edin.
    önce sağ tarafta hazindak yaylasını göreceksiniz. kısa bir mola verip, bir 5 dk yürüyerek burayı keşfedin derim. ardından yukarı doğru devam edip, muhteşem orman yolundan giderek pokut yaylasına varın.
    eğer dört çeker aracınız varsa sıkıntı çekmezsiniz zaten, ama konaklayacaksanız, tesise ya da bilen birilerine palovit üzerinden gelsek, yolun durumu nasıl diye sorun.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap