• evliligin basa oynadigi bir olgudur kanimca. evlilik; birbirini seven ve hayatlarini sevgi ve saygi ile idame ettirme amacinda olan insanlarin icinde bulundugu bir olgudur. herkes evlenmek zorunda degildir. evlenmis olmak icin evlenmek istemeyebilir. evlilik olgusunu dikta etmek, milleti evlendirme cabasina girmek kanimca cahil insan hareketidir. milyonlarca insan var boyle ulkede. evlenen evlenir, evlenmeyen evlenmez. anlam yuklemeler niye?

    bir digeri her durum ve kosulda beliren muhafazakarlik olgusudur ve cahil insanlar bu olguya asiri anlam yukleyebilirler. yeni seylere pek acik olmadiklari icin korumaci/kollayici tavirlar ve hayat gorusleri belirtebilirler. can sikar geneli.

    bir baska nokta da mala ve mulke asiri anlam yukleyebilirler. insanlara, bilgi birikimleriyle degil, edindikleri mal ve mulkle deger verebilirler. ulkedeki insan profili zaten uzunca bir suredir bu yone dogru gitmekte. uzucu ama durum bu.

    bir de beni bir hayli uzen olgular; kanaatkarlik ve sabir olgularina asiri anlam yuklemeleridir. insan tabiki sabirli olmali ancak bu sabrin ve kanaatkarligin siniri ne? asiri mi kanaatkariz? olene kadar mi?

    ornekler o kadar cok ki. icim sikildi. neyse...
1317 entry daha
hesabın var mı? giriş yap