27 entry daha
  • karanlık tanrı tchernobog'un 4 generalinden en ihtişamlısı olan caleb'ı oynadığımız, 1997 tarihli, monolithten çıkan fps. grafik motoru olarak duke nukem 3d'nin motorunu kullanır. korku ögeleriyle bezeli, vahşetin kol gezdiği süper bir oyundur.

    oyun ne olduğunu bilmediğimiz bir nedenden ötürü hizmet ettiğimiz tanrının gözünden düşmemiz nedeniyle diğer 3 generalle (ophelia, ishmael ve gabriel) birlikte ağır cezalara çarptırıldığımız bir sinematik ile açılıyor. burada ophelia'yı (ki kendisi bizim sevdiceğimizdir aynı zamanda) büyük bir gargoyle kapar, ishmael shelob tarzı dev bir örümcek tarafından paketlenir, gabriel ise azman bir cerberus tarafından kapılır. bizim payımıza ise dipsiz bir mezar düşer. işte biz her nasılsa o mezardan "i live again" diyerek kalkarız ve öcümüzü almak için savaşırız.

    --- spoiler ---
    ilk olarak sevgilimizin peşinden gideriz, sonunda onu bulduğumuzda ne yazık ki ölüdür ve yattığı taşın yanında onu öldüren gargoyleye "show yourself, show yourseeeaalfff" diye bağırıp yeri göğü sarstıktan sonra, gargoyleyi öldürürüz, sevgili opheliamızın cesedini yakıp, onun için son görevimizi yerine getiririz. sonra ishmaelin peşine düşeriz, sonunda örümceğin ininde onu kaçıran örümceği öldürüp, ishmaelin ölü vücudunu ağlardan kurtararak kalbini söker ve yeriz (oha). sırada gabriel vardır, gider cerberusu temizler, cerberusun gabrieli yutmuş olduğunu görür, cerberusun karnını deşip içine dinamit koymak suretiyle etrafı kana buladıktan sonra arkadaşlarımız öcünü almış olarak, eski efendimizle hesaplaşmaya gider ve onun da bir güzel ifadesini alarak oyunu bitiririz.
    --- spoiler ---

    atmosfer olarak çok başarılı bir oyundur, 1930lu yıllarda paralel bir evrende geçiyormuş gibidir. karşımızdaki tchernobog müritlerinin bizi gördüklerinde bağırarak tarikat dilinde ettiği lanetler, adamlardan fışkıran kanlar, alev alev yanan düşmanlar gibi günümüz oyunlarının bile yakalayamadığı vahşet ve dehşet unsurları içerir. karanlık ormanda geçen levellarda çevreden gelen fısıltılar ve orman atmosferi feci tırstırır, su altında böğürerek saldıran balık adamlar sudan çıktığımızda bile peşimizi bırakmayarak soğuk terler döktürürler. gargoyleleri, tırpanlı melekleri, ateş püskürten köpekleri saymıyorum bile. önüne çıkan sivilleri öldürerek health almak da, tam caleb gibi bir anti-heroya göre bir davranış şeklidir.

    gelmiş geçmiş korku - dehşet temalı en sağlam oyundur kendisi. atmosferi system shock 2 yada doom 3 gibi germez, daha saf bir korku havasına sahiptir. şimdi bile büyük zevkle oynarım, ancak easy zorluk seviyesinde bile zaman zaman zorlar, diğerlerini o yüzden diğerlerini hiç denemedim.

    blood: spill some!

    edit: iki adet genisleme paketi vardir blood'in. biri yine monolith tarafindan yapilmis plasma pack digeri ise sunstorm interactive'e yaptirilmis cryptic passage. plasma pack yeni bir episode ekler oyuna. asil konunun devami niteligindedir, yeni dusmanlar sunar. levellar daha buyuk ve karmasiktir. cyptic passage ise ana konudan bagimsiz bir senaryoya sahiptir ve yenilik sunmaz. yine de iki paket de cok eglenceli ve oynamaya deger oyunlardir.
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap