16 entry daha
  • x'iyle y'siyle; z'den, t'den uzak ve bagimsiz yasanmis, nedensiz ortaya cikan, onu oylece birakmaya kiyilamayan bir anlamda olumsuzlestirmek istenen, zaman ilerledikce donup bakma umidiyle buraya aktarilan, gercek bir diyalogdur.
    *
    x- konus bacim susarak gidilen yer sadece yalnız aldigi ve sadece kendine oynadigin yer birak baskalari da yararlansin belki biri sana bakarken seni gorur ve o gun sen de gercekten yasamaya baslarsin

    y- yasamak beyhude bir anidan oteye gidemez sen ben gibi ruyasindan vazgecmeden yuruyen neferler icin..biz ki daha mehtabi yokken heybeliyi kesfetmis yilmadan kavgamizi vermis idik fatihin istanbulu fethettigi yasa gelmeden. biz ki sirtimizi dayamadik asli bilinmeyen suratlarin susledigi vucutlara..

    x- o zaman calan kapiya bi daha bak acinca da bir daha. gunu gelmeden yaptigimiz isler ve de disimizi siktigimiz zaman gozumuze dolan yas bizi birbirimize benzeten bir an degil, ahenkli bir deniz. ordugumuz duvar hem degerli hem de ziyanlik.

    y- pismanlik degildir duydugumuz gozumuzun nemlenmesi karsisinda, tekrar kalkip yuriyecegimizin her daim farkindayiz. bizimkisi sorgulama elbetteki, asla pismanlik degil. geride kalan her yapragi her sayfayi "acaba" diye sorguladik. hata olarak gormekse kararlarimizi benligimize ihanet.

    x- bak bunlar dogru dogru ve de gercek. dogru olmayan ama ne yazik ki zaman zaman gerçek olduguna inandigim seyse beni ve bizi uzen seydir ettigimiz dansin vasat bir odaya konması ve hayalerimize kapilamayacak kadar alcak ama onlari unutamyacak kadar da yuksek olmamiz belki de.

    y- kendimizi ustun gormek degil yaptigimiz, kendimizden beklentilerimizin, ideallerimizin yuksekligi bu boy farkina yol acan. belki de ruhumuzun naifligidir bu kadar koru korune beklemek, istedigimizi basarana kadar beklemek ama manasiz bir bekleyisten oteye gidemez bu, eger yerimizde uzanmayi birakip ayaga kalkmazsak. ayaga kalkarken de kendimizden uzaklasmak mumkun degil bizim icin. ben seviyorum bizdeki bu amortiyle yetinmeme duygusunu. daha baharken agaclar cicek acarken daha hic bir agir sille yememisken bu durusu kaybetmek yazik olur.

    -----son-----

    * *
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap