6 entry daha
  • acilin deneyimlerimi paylasmayi geldim. birkac yildir hem normal domates hem çeri domates yetistiriyorum bu nedenle en kolay ve efektif yontemi anlatacagim dogrudan.

    saksi filan ugrasmayin hem cok ugrastiriyor hem de az alana sahip. maliyeti de yuksek. ayrica surekli ve duzenli sulama istiyor. tatil zamani filan evde olmadiginizda toprak hizlica kuruyor. daha guzel bir yontem var. topraksiz tarim.

    plastik meyve kasalarindan bir tane alin. ıcerisine seffaf naylon veya cop poseti yerlestirin 3-4 cm su ile doldurun. cherry domates fidelerini ufak ince plastik gecici saksisi ile birlikte bu suya on tanesini yerlestirin.

    ınanilmaz guzel sekilde buyuyor ve mahsul veriyor. kokler su icinde yarim metre uzuyor.

    topraksiz tarim bu acidan cok mantikli. hem su seviyesi oyle dramatik dusus yasamiyor siz tactile girseniz de sizi idare edebiliyor.

    ortalama bir fideden 20-25 domates toplanabiliryor. sbaah kahvaltisinda dogrudan al ye..

    buyuk domates ise biraz daha mesakkatli. saksilar buyuk olmak zorunda. domatesler yeterli besin bulasmadigi icin cok lezzetli olmuyor. fidelerini boyu 1 metreyi geciyor bu da saksida denge problemi olusturuyor. fideyi tavandan sarkan ip ile sabitlemek gerekiyor. domatesler agirlik yaptigi icin bitkiyi sabitlemek sart, ruzgar vb koruma gerekiyor. bu acidan tavsiye etmiyorum normal domatesi. cherry domates candir.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap