705 entry daha
  • şeker hamurundan bebek götü yapanlar kadar cesur olamadık amk. her gün söve söve çalışıyorum. artık iş kurmam gerekiyor diyorum ancak yıllardır bu başlığı okuyarak söve söve çalışmaya devam ediyorum. muhasebecisi, sigorta primi, tabelasına kadar vergi, kabotaj papiçulo vergisi.. sikim sikim gider kalemleri...

    en içerlediğim taraf: hiçbir zaman sermayem olmadı. borçlu doğdum, borçlu ölmek istemiyorum amk. bir sürü fikir var, hep büyük fikirler. geçen fikirlerimden bir tanesini huawei uyguladı. reklamda görünce şok oldum. bende sürekli yenilik bulma yeteneği var, bunu yapıp satma sermayesi yok. imkan verilse güneşte kurutulmuş elon musk gibi adamım. ben böyle düzenin ta amk. borçlu ve mutsuz olduğu halde bu dünyaya çocuk yapıp atan kim varsa köküne kibrit suyu.

    edit: dostlar çok ama çok fazla mesaj gelmiş, akşama kadar yoğun tempoyla çalışmak zorunda olduğum için vakit bulup hepsini yanıtlayamıyorum, buradan toplu bir yanıt vereyim dedim.

    "fikrini ver, üretelim" diyen samimi dostlara öncelikle teşekkür ediyorum. ancak geçmişte aklıma gelen fikirler hep üretildi. mesela resmen ev kiralarken veya alırken koltuk takımını sığdırmak için ev bakıyoruz ve ileride bence koltuk takımları çok gereksiz olacak. şunu düşünmüştüm: https://www.youtube.com/watch?v=rvzzp-owoii bunu da gördüğümde şaşırmıştım çünkü aklımdakini bire bir yapmış adamlar.

    buna benzer fikirler gelip gidiyor ama nasılsa yapamayacağım diyerek not bile almıyorum. belli bir ürün üzerinde ar-ge için çalışırsam da faydalı olabilirim. şu anda da zaten şirketin ar-ge tasarım bölümündeyim ancak bir yandan da üretim için proje çiziyorum. ben yalnızca ar-ge yapmak isterdim mesela. veya hobim ve yeterince teknik bilgiye sahip olduğum plak-pikap-müzik muhabbetleri. evde boş boş oturacak maddi olgunluğa erişmiş olsam muazzam senaryolar yazabilirim. bunlar hep köle gibi akşama kadar çalışmaktan, vakit bulamama bahanesiyle boşverdiğim şeyler. baştan kaybetmiş olmayı kabullenmenin hafifliği aslında bir yandan da. bir cesaret bana nereden gelir, nereye götürür ben de bilmiyorum. ama yeni fikirleri bundan sonra not edeceğim ve "paylaş üretelim" diyen dostlarla da paylaşacağım. olur ya, 40 tanesinden 1 tanesi tutacak olsa keyifle iş yapılır.

    mesaj atan tüm samimi dostlara teşekkürler..
1065 entry daha
hesabın var mı? giriş yap