6 entry daha
  • 1986-1987 sezonunda yugoslav zelezniçar takımında oynarken adı şike olayına karıştığı için yugoslavya'yı terketmek zorunda kalmış ve kapağı türkiye'ye atmış kalecidir. zalad da aynı nedenle yugoslavya'yı terketmiştir. daha doğrusu her ikisi de kovulmuştur.

    medyadaki lakabı "çuval", takım içindeki lakabı "maymun" olan oyuncu. o dönem bir kolej takımı disiplinine sahip olan beşiktaş'ta sakal bırakmak yasaktı. buna rağmen yüzü çok çirkin ve çopur olduğu için jurkoviç'in sakal bırakmasına izin verilmişti. ancak sakal da vaziyeti kurtarmaya yetmedi. çirkin olduğu yönündeki esprileri hep gülerek ve espri yaparak karşılamıştır.

    1986-1987 sezonunda beşiktaş'ta oynamış, 36 maçta 26 gol yemiştir. birkaç maç haricinde çok kötü bir performans göstermemiştir. sezon başı yere göğe sığdırılamayan lukovcan'ın fenerbahçe'si 39 gol yiyerek +7 averajla, zalad'ın kalesini koruduğu eskişehirspor ise 31 gol yiyerek +4 averajla ligi bitirmiştir. jurkoviç'li beşiktaş 26 gol yiyerek +41 averajla, simoviç'li galatasaray ise 24 gol yiyerek +31 averajla ligi bitirmiştir. yani beşiktaş defansı ve kalecisi çok iyi iş çıkarmıştır o sezon. ama şampiyonluk kaçmıştır ve günah keçileri kurban edilmelidir. şahsi kanaatim ise o sezon simoviç haricinde bütün kalecilerin birbirine yakın ve vasatın altında olduğu idi.

    sezonun ilk yarısında oynanan fenerbahçe maçında hayatının kurtarışlarını yapmıştır. (bkz: 7 aralik 1986 fenerbahçe beşiktaş maçı)

    sezon sonunda beşiktaş'ın zalad sevdası nedeniyle gönderilmiştir. kabul etmek gerekirse o dönem ligde oynayan kalecilerden (simoviç hariç) pek bir farkı yoktu. fizik olarak çuval lakabı uygun görülmüştür. bunun nedeni o dönemde tercüman gazetesinde çıkan bir röportajdır. bugün gibi hatırlarım, röportaj istanbul'da dolaşan iki yugoslav turist ile yapılmış ve turistler "jurkoviç mi? o da kim? haa şu çuval lakaplı kaleci mi? o adam düşünce yerden bile kalkamaz" dedikleri için tercüman gazetesi "jurkoviç çuval gibidir" diye manşet atmıştı. ve yugo'nun lakabı o gün bugündür çuval kalmıştır.

    aynı dönemde gazeteler zalad ve lukovcan'ı yere göğe sığdıramıyorlardı. fenerbahçe - eskişehirspor maçından sonra zalad ve lukovcan'ın yanyana yürürken fotoğraflarını çekip "harika devler" diye manşet atanlar da yine aynı gazetecilerdi sonuçta. demem odur ki jurkoviç kötü kaleci olabilir ama şampiyon galatasaray'ın gerçeken süper kalecisi zoran simoviç'in 24 gol yediği sezonda 26 gol çok kötü bir performans değildir. jurkoviç'in simoviç'le neredeyse aynı sayıda gol yemesinin nedeni beşiktaş'ın defansif oyunu da değildir. tam tersi o dönem beşiktaş galatasaray'dan daha hücümcu bir takımdı ve o sezon galatasaray 55 gol atarken beşiktaş 67 gol atmıştı. simoviç'in jurkoviç ile aynı sayıda gol yemesinin kabul edeceğim tek özürü önünde oynayan erhan önal dır.

    istanbul'daki hava muhalefeti nedeniyle izmir atatürk stadı'nda oynanan dinamo kiev maçında 5 çocuk golü yemiştir ama bu skor sadece jurkoviç'in değil, blochin'i her gördüğünde altına işeyen samet ve ulvi'nin, topu her ayağına alışında bütün dinamo kiev'i çalımlamaya kalkışan fikret'in de eseridir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap