• eldeki verilere bakılırsa ciddi olarak gerçekleşmesi çok muhtemel bir durumdur. şöyle ki; akp’nin elindeki anket sonuçlarına göre imamoğlu arayı daha da açmış gözüküyor. seçimlere 11 gün kalmış olmasına rağmen akp’nin hemen hemen hiç seçim propagandası yapmaması, erdoğan’ın 39 ilçede miting kararınına rağmen hiç miting yapılmamış olması, ilk seçimler öncesinde istanbul’un her köşesinde, kafamızı hangi yöne çevirsek görmüş olduğumuz boy boy billboard afişlerinin bu seçimde olmaması, olanlarda da erdoğan’ın yer almaması akp’nin daha önceki seçim çalışmalarıyla hiçbir benzerlik göstermiyor. peki böylesine önemli seçimler öncesinde erdoğan’ın ve akp’nin bu alışılmadık sessizliği ne anlama geliyor olabilir?
    tüm bu durumlara bakarsak, akp’nin istanbul seçimlerinin kazanılması ihtimalinin kalmadığını kabullenmiş olabilme ihtimali çok yüksek diyebiliriz ve tabii ki erdoğan bu şekilde pes etmek istemeyecektir dolayısıyla akp’nin ajandasında daha farklı konular olabilir. ysk’nın, ilk seçimlerin iptaline neden olan sandık başkanlarını tekrar ataması ve bu sebeple yandaş yayın organlarının sürekli olarak ysk’ya yüklenmesi hiç normal gözükmüyor. yenilgi ihtimali bu kadar barizken seçim yapmak ve daha ağır bir yenilgi aldıktan sonra o seçimi tekrar iptal etmenin daha büyük bir tepki yaratacağı da çok açık. bu sebeple 23 haziran seçimlerinin yapılmadan iptal edilmesi olasılığı hiç de zayıf görünmüyor. sandık başkanlarının değişmemiş olması da bu işin bahanesi olabilir. şu anda belediyeyi kayyum yönetiyor yani zaten hükumetin adamı. seçim süresiz olarak iptal edilirse ya da örneğin 6 ay veya 1 yıl sonraya alınırsa akp hiçbir şey kaybetmeyecektir hatta o zamana kadar çok şeyler değişebilir diye de düşünebilirler.
    erdoğan’ın ne kadar hırslı bir siyasetçi olduğu konusunda herkes hemfikirdir sanırım. türkiye ekonomisinin merkezi olan istanbul’un bu şekilde elinden gitmesine kolay kolay göz yumacağını hiç sanmıyorum. ysk’ya da istediği her kararı aldırabileceğini düşündüğümüzde bu seçimin yapılmadan iptal edilmesi ve uzun bir süre daha kayyumla devam edilmesi ihtimali çok kuvvetli bir ihtimal olarak önümüzde duruyor. hep birlikte bekleyip neler olacağını çok yakında göreceğiz.

    not: 23 haziran seçiminin yapılmadan iptal edilmesi olasılığı
    (bkz: karakter sınırı)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap