11 entry daha
  • #91188067 evet her ne kadar ambalajlı ürünlerin çoğu zararlı olsa da hepsi zararlıdır gibi yanlış algılara kapılıp, yüksek perdeden ezbere konuşup insanları yanlış yönlendirmeyin. her şekilde endüstriyel yoğurtlar evde yapılanlara göre daha sağlıklı ve sterildir. üzgünüm hayalleriniz yıkıldı ama bu böyle. araştırırsanız siz de farkına varabilirsiniz.

    edit: buradan bana gelen bir mesajı hangi yazardan olduğunu yazmadan paylaşacağım. sizlere toplumuzun ne kadar cahil olduğu ve kafayı komplo teorileriyle bozmuş olduğunu, ayrıca yanlışlarını düzeltmeye asla meyilli olmadığını ve ne kadar yeni bilgiye düşman olduğunu göstermek istiyorum;

    "sizin gibi burjuva, beyaz yaka tiplerin beyni gerçekten uyuşuk .
    market yoğurdu daha sağlıklı imiş falan filan
    arkadaşım bu büyük şirketler çok değil 40-50 yıl önce reklamlara parasını verip doktorları çıkartıp sigara içmek sağlıklıdır felan dedirtiyorlardi sonuç olarak ne oldu bir nesil kanserden kırılıp gitti .
    biraz aklınızı kullanın sizin sağlığınızı düşünen insanlar koskoca şirketleri kurumları karşısına alip bu urunleri kullanmamanız gerektiğini öneriyor
    birde ulan şekerli yoğurtmu olur dışarıda yediğin her yoğurdun içinde şeker var nereden baksan .
    görseniz mideniz bulanacak şartlarda üretilen plastik kaplara icine binbir türlü kimyasalı katarak size yoğurt sunuyorlar ve bunada sağlıklı diyorlar ve sizde bunu yiyorsunuz ne diyim afiyet olsun .
    ama insanın uyanık olması lazımdır."

    not: maalesef ne burjuvayım ne de beyaz yakalıyım. hayatımın hiçbir döneminde de olmadım. engin sosyolojik çıkarımların bir anda çöküverdi. hoş olsam da bir şey değişmeyecekti fakat belirtmek istedim. sikimsonik klişe çıkarımlarınız baydı artık.

    #83458806
    #83460509

    umarım bunları komplo sıçmıklarından kafanı kaldırdığın kısa zaman aralıklarında okuyup anlamaya çalışma eyleminde bulunursun.

    edit 2: bu da başka bir mesaj. ancak korkmayın ilki gidi değil :) tzantali arkadaşıma teşekkür ediyorum.

    "çok haklısınız.
    1995 yılından beri sektörün içerisindeyim. ilk başladığım yıllarda kaymaklı yoğurtlarda tavsiye edilen tüketim tarihi 7 gün,kaymaksız yoğurtlarda 10 gündü.
    geldiğimiz noktada 21 gün ve 28 gün skt. konulabiliyor.
    ürün ömrünün 3 katına çıkmasının tek sebebi hijyen ve sanitasyon. başka hiç bir açıklaması yok.
    kendi çalıştığım firmadan örnek vereyim, çok talep olmasına rağmen şirket kaymaklı yoğurt üretimi yapmıyor. çünkü kaymaklı yoğurtta, kapalı prosesin bir aşamasında insan müdahalesi gerekiyor, şirkette böyle bir risk almak istemiyor.
    üretimimizde süt tankerden kapalı sistemle pastörizasyon tankına alındıktan sonra hiç bir proseste dış ortama hatta ortam havasına bile maruz kalmadan ambalaja girmiş ve ambalajın kapağı da otomatik kapandıktan sonra mayalanma odasına alınmış oluyor ve tüketici evinde açıyor.
    şu an ülkemizde üretilen tüm gıda sanayi ürünleri içerisinde peynir grupları da dahil en sağlıklı ve hijyenik ürün kaymaksız yoğurttur.
    kaymaklı yoğurtlarda bu kadar iddialı konuşamam, kaymak oluşumunu sağlayan ekstra krema katılmış süt, bazı işletmelerde üzerine insan elinde hortumla bırakılıyor bildiğim kadarıyla. orada insan ve hava teması var."

    edit 3: bir mesaj daha :) gunis adlı yazara teşekkürler.

    "8 senedir sektördeyim ve arkadaşın dediğine katılıyorum. tarihin uzun olmasının sebebi hijen ve steril ortam. bir fabrika düşünün beş saniyede bir ortamdaki tüm hava vakumlanıp dışarı atılsın ve içeri taze hava gelsin. ben yeni doğmuş bebeğime bile çalıştığım fabrikanın yoğurdunu yedirdim."
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap