4 entry daha
  • hicbir masraftan ve zahmetten kacinmadim ve yer yer 9 kilobeytiye düsen baglantiyla nerdeyse bir gün süren downloadtan sonra bahsi gecen oyunun demosunu indirip oynadim. gayet güzel, kapsamli bi demo olmus (fifa'nin yarim devrelik maclari gibi degil). demoda sadece goblinler ve cüceler secilebiliyor ve 2 harita koymuslar. ama bizim olayimiz oyunun icerigi diyor ve $poylere giriyorum:

    --- spoiler ---

    oyunda gerek stratejik gerek frp yönünden büyük degisiklikler var. bfme'de ne kadar ustalasmis olursaniz olun bu versiyonunda bir acemilik dönemi gecirmek kacinilmaz. özellikle kale kurma olayinda bi devrim yasamis oyun. artik cocuk bahcesi gibi kaleler yerine istediginiz yere istediginiz seyi kurabildiginiz bi harita var. taa gidip düsmanin kalesinin dibine tarla kurmak bile mümkün, ne derece akillidir o tartisilir tabi. bu noktada para manyaklarinin gözleri parlamis, her yere tarla kurar paranin amina korum demis olabilirler. ama o kadar da özgür degil tabi ortam. para kaynaklarini birbirine ne kadar yakin olursa üretimleri o derece az oluyor. bu yüzden mümkün oldugunca aralikli kurmak gerekiyor. ayrica artik command point dinamik bi sisteme kavusmus ki oyunu bi hayli zorlastiriyor bu durum. söyle ki, yaptiginiz her tarla veya dengi para kaynagi command pointi arttiriyor, tabi tersi de gecerli, düsman para kaynaklarinizi yok ettikce daha az asker üretebiliyosunuz ve götü kurtarmaniz zorlasiyor. yani baskin basanin oluyor.

    artik ordular 3-5 kisilik serseri grubu gibi degil, 15-20'lik bölükler halinde cikiyorlar. upgradeler de cok büyük degisikliklere sebep olmuyor. önceden iki tabur alevli okcu dünyaya bedeldi. herolar ve büyülerde büyük artis var. kötülerin de götü sikistiginda cagirabilecekleri adamlarin olmasi güzel olmus. ayrica kendi heronuzu yapabiliyor ve kullanabiliyorsunuz ama bunu demoda deneyemedim.
    kaleler ve diger yapilar eskisinden cok daha cabuk yikiliyor. ayrica katapultlar olsun, tas adan yaratiklar olsun cok uzun mesafelerden atis yapabiliyorlar. görüs mesafesine bile girmeden evinizi barkinizi yikabiliyorlar.

    bunun disinda oyunu istediginiz gibi oynama imkani verilmis. örnegin skirmish oynamadan önce "hero yasak", "kendi yaptigimiz herolar yok" ,"command point 2 katina ciksin", "ölü yok" gibi kisitlamalar yapabiliyorsunuz. savastan sonraki istatistikler de cok detayli olmus. savas kac dakka sürdü, ilk heronu ne zaman yaptin, taktik ve stratejik performansina da puan veriyor. ayriyeten istatistiklerden anladigim kadariyla ayni takimdaki kisiler birbirine para verebiliyor. güzel seyler bunlar

    --- spoiler ---

    bu saydiklarimin disinda daha bicok yenilik var ama gerisini de sürpriz olsun diyip kendime sakliyorum. cok merak edenler su adresten 1,3 cigabaytlik demoyu indirebilirler:

    http://www.ea.com/…erings/bfme2/us/demodownload.jsp
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap