1 entry daha
  • "bu günlerde yine facebook’ta: “filan ülkenin bir üniversitesinin girişindeki yazı: bir ülkeyi yok etmek için atom bombasına veya uzun menzilli füzelere ihtiyaç yoktur. bunun için eğitim seviyesini düşürmek ve kopya çekilmesine müsaade etmek yeterlidir.

    bunun sonucunda: hastalar, doktorların elinde can verir. binalar, mühendislerin elinde çöker. para, ekonomistlerin elinde kaybolur. insanlık, dinci akademisyenlerin elinde ölür. adalet, hâkimlerin elinde yok olur. eğitimin çökmesi, bir ulusun çökmesidir.” bunu yazan kimse, doğrudan, “ben derim ki” diyerek yazsaydı daha iyi olurdu.

    bu yazıları yazanlar, bu türden şiirler yazıp başkasının adını yazanlar aslında kabiliyetli insanlarımız ama kendi adıyla ortaya çıkma cesareti olmayan kıymetli madenlerimiz.

    bu verdiğim alıntıyı google’ye sordum, birçok insanımız makalesinde kullanmışlar.

    çoğunluğu, “filan üniversitenin girişinde…” demiş, birçoğu sanki kendi sözüymüş gibi vermiş, bazıları başka yerden aldığını tırnak işaretiyle belirtmiş. ama hiç biri ilk yazanını bildirmemiş. çünkü bilinmiyor. kendinize ait olan pırlantayı, yakutu, mercanı, inciyi, altını başkasının cebine atmazsınız. bunların hepsi toprakta yetişir. "

    (bkz: https://www.milligazete.com.tr/…un-sahibini-bilelim)
hesabın var mı? giriş yap