1281 entry daha
  • tercih edeceklerin bazı önemli hususları dikkate alması gereken üniversite. fakültelerden bağımsız, okul genelindeki en büyük problemlerden biri ders seçimidir. ders seçim saatinde bazı trickleri uygularsanız bir hafta boyunca bilgisayar başında kontenjan arttırımlarını takip etmek ya da okul açıldığında dersi almak için yalvarmak zorunda kalmazsınız. sizi birkaç adım öne geçirecek bu trickleri soracak olursanız birincisi javascript kodu(crn doldur) kullanmanız. ikincisi ders seçiminden 15 dk önce sisteme girip ders ekle/çıkar sayfasına kadar gelip (girmeden) beklemek. zaman gelince ders ekleme butonuna tıkladığınızda ilk denemede girmek düşük ihtimal. bu anda kesinlikle sayfayı yenilemeyin sistemden atılırsınız. geri tuşuna basıp tekrar ders eklemeye tıklayın. üçüncüsü ise sistem saatinin 2 dakika ileride olduğunu bilmek. (09:58’de sistem açılır). tabi hiçbir şey derslerinizi almanızı garanti etmez.

    bu aşamalara gelebilmek için derslerinizin açılmış olması ve saatlerinin çakışmıyor olması gerekli. özellikle makina fakültesinde 3 saatlik dersler bile 2+1 saat şeklinde haftada iki gün yapılıyor. bu da derslerin çakışma ihtimalini çok fazla arttırıyor. mesela sabah 8.30-9.30’a konan bir saatlik ders nedeniyle o gün sabah 8.30’da başlayan hiçbir dersi alamazsınız. öğlen 1.30’a aldığınız dersi de 4 saat boyunca beklersiniz. gününüz piç olur.
    makina fakültesinde sarmaşık gibi olan önşart diyagramı var bi de. 2. sınıfta kaldığınız ders okulunuzu uzatabiliyor.

    bunlar sadece ilk bakışta akla gelen dersler ile ilgili problemler. hocalar, yaz okulu, staj, erasmus, yurt eksikliği, yemekhane başka bir entrynin konusu olur.
443 entry daha
hesabın var mı? giriş yap