244 entry daha
  • bu çağrı bir şekilde "dertleşme veritabanına yazan erkeklere kimse tepki göstermiyor" konusuna bağlandığı için yazıyorum: dertleşme veritabanına entry giren erkeklerin olumsuz tepkilerle karşılaşmadığını sanan arkadaşları uyandırmak isterim ki bu sanrı bir sanrıdır. o başlığa erkek olarak yazdığım entry'ler sonrasında pek çok defa eziklik ve abazanlık temelli suçlama ve hakaretlerle karşılaştım, ki bir insanın yoksunluğunu suçlama ve hakaret vesilesi yapmak ağır beyinsizliktir, onu da not olarak düşeyim. oraya bıraktığım linklerden belki yüz defa küfür yemişimdir.

    karıların bundan haberi olmayabilir çünkü reklam edilecek bir mevzu değil, mağduriyet yaratıp bana burada küfür ettiler :(( diye ağlanacak bir mevzu da değil. küfür ediyor, engelliyorsun, başka hesapla yine küfür ediyor, onu da engelliyorsun, en fazla bir süre sonra sıkılıyor. bir de böyle ağlanmak "erkekliğin şanına yakışmaz" takdir edersiniz ki. yani tabii o işin geyiği ama erkekler böyle meselelerden pek mağduriyet söylemi çıkarmıyorlar, hoş da karşılanmıyor zaten.

    gerçi am arayan erkeklerin yarrak arayan bayanlar kadar tepki görmediği bir gerçek. yarrak arayan bayana hemen bir yüklenme oluyor, zaten malum açlık had safhada. artı bir de ulu orta aramak bayanın ne haddine, yapıyorsun bari gizli gizli yap, utanmaz, görüşü hakim. ama burada esas önemli olan mevzu bu değil, önemli olan şu: karılar erkeklerin mağduriyetlerinden bihaber. farkında değiller yani. özellikle eşitlik istiyoruz diye feministlik yapan bayanlar erkek mağduriyetlerini göremiyorlar. görseler de anlamlandıramıyorlar, bunu kafalarındaki bayanın her daim erkek mağduru olduğu inancının içinde bir yere oturtamıyorlar, havada kalıyor, bir inkar mekanizmasını devreye sokuyorlar yanlış algılarından dolayı.

    halbuki şöyle bir şey var; erkek de gayet mağdur. abazanlıktan mağdur mesela (ki bu en görünmez olanı, insanlar bunun ciddi bir mağduriyet olduğunu ya bilmiyorlar ya inkar ediyorlar), psikolojik şiddetten mağdur, istediği gibi davranamamaktan, davrandığına yeterince erkek olarak görülmemekten mağdur, korkamıyoruz, üzülemiyoruz, incinemiyoruz, vb. hayatını yaşayamamaktan, istediklerinin çok azına erişebilmekten, küçümsenmekten, görmezden gelinmekten, rekabete itilmekten, güçlü olmak zorunda hissettirilmekten hep mağdur erkek. hatta şunu da söyleyeyim, fiziksel şiddeti gösteren erkek de mağdur. başkasını mağdur etmesine rağmen cezalandırılmamalı gibi bir şey demiyorum ama şiddete itilmek, kendine şiddetten başka bir çözüm yolu bulamayacak duruma gelmek, tek çözüm olarak cinayete başvuracak bir dar görüşlülüğe hapsedilmek de bir mağduriyet ve bu da görmezden geliniyor.

    asıl önemli olan ve gözden kaçan nokta, bu mağduriyetin sadece erkek tarafından yaratılmıyor oluşu. bayanların da erkekler kadar bu zihniyette payı var. belki daha bile fazla var, zira çocuk yetiştirme görevi büyük ölçüde bayanın üstünde. bayanlar olarak çocuklarınızı düzgün zihniyetlerle yetiştirin, alın size mis gibi düzgün toplum. siz piçinize şiddet dışında çözüm yöntemleri gösterdiniz de o 'yok bayan, ben illa asacam kesecem' mi dedi? böyle bir şey yok.

    hatta şunu da ekleyeyim, modern dünya erkeği bayandan bin kat daha mağdur. karı olunca sırf karısın diye pek çok kapı açılıyor önünde, bir kere her şeyden önce kullanabildiğin bir güzelliğin var, erkekte hiçbir sik yok. şeyma kadar vasıfsız bir erkek düşünsene şeyma standartlarında yaşayan, mümkün mü böyle bir şey? kesinlikle değil. bir erkek kesinlikle sapına kadar vasıfsız olup da rahat ve bolluk içinde yaşama imkanına sahip değil ve olmayacak da.

    o yüzden amcık amcık konuşmayın yani yok bizim mağduriyetimiz sizinkini döver falan diye. mağduriyetse bizde de kralı var. fakat erkek öyle bir sıkışmışlıkta ki bir yandan mağduriyetini ifade etmesine bile müsaade edilmiyor, öyle bir mağduriyet. erkek olarak mağdur olduğun zaman erkeği bayanı komple yüklenip karı gibi ne ağlıyorsun diyorlar, mağdur bile olamıyorsun ağız tadıyla. karılar gibi pankart açılıp reklamı yapılmıyor diye yok sayılıyor sonra ama hayvan gibi bir erkek mağduriyeti var yani ortada.

    madem bu kadar anlattım buradan tekrar nafaka konusuna bağlayayım; bana kalırsa erkekler olarak bu karılara hadlerini bildirmemiz ve bunları eğitmemiz şart. bu cahil bayanları alacağız, artık çoluğumuz çocuğumuz olur, bizim vesayetimizde ve çevremizde ne kadar bayan varsa bunları bilinçlendirip sığır gibi davranmamalarına yardımcı olmalıyız. bunun için de maddi kaynaklarını kesmemiz şart.

    bakın bunlara böyle özgürlük verirsen sapıtıp ortalığın anasını sikiyorlar. gerzek gibi davranıyorlar. gerçekleri görmezden geliyorlar. hak arıyoruz diye erkeklere şiddet göstermeye çalışıyorlar. iftira atıyorlar, çamur atıyorlar, paramıza malımıza mülkümüze çöküyorlar, kafa sikiyorlar, bir sürü olur olmaz gerzek gerzek davranışları oluyor.

    burada da hata bizdeydi aslında, biz çok yanlış yaptık, bunların semerini birden çözdük, gemi azıya aldılar. oysaki niçe ne diyordu, kırbacı unutma kırbacı. kırbaca neden ihtiyaç var? bunların eğitilmesine daha çok zaman var da ondan. halbuki bunları tedrici olarak bilinçlendire bilinçlendire azat etseydik şimdi böyle ahmakça hareketler yapamazlardı.

    bu yüzden bunların ekonomik özgürlüğünü önce tümden ellerinden alacaksın. tamamen erkeğe bağımlı, mahkum hale getireceksin. ardından yavaş yavaş eğiterek gözlerini gerçeklere açmalarını sağlayacaksın. bak işte dünya şöyle bir yer, bunu yaparsan bu olur, öyle yaparsan böyle olur, şöyle düşüneceksin, duygularının esiri olmayacaksın, kimseyi kafana göre boklamayacaksın vb. diye bir medeniyet tedrisatından geçireceksin, yontacaksın bu sığırları. ondan sonra eğitimi özümseyenlerin eline yavaş yavaş özgürlüğünü vereceksin, bunlar da aydınlandıkça diğer bayanların eğitimine katkıda bulunacaklar. bu dediklerimi uygularsak iki asır içinde çok daha toplumsal yaşama uyumlu ve medeniyete adapte olmuş bir bayan popülasyonu elde ederiz. yoksa işimiz zor.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap