3 entry daha
  • lideri olduğu cemaat toplantılarının birinde (bkz: mustafa pamuk) adlı hocaları alihan kuriş için şu açıklamalarda bulunuyor ;

    ''abimizden ne tür emir gelirse gelsin , işinize gelir veya gelmez.. haa ola ki beğenmediğiniz bir emir geldi.. gelir mi? gelebilir. sakın düşünmeyesiniz,aceba yapayımmı yapmayayımmı demiyesiniz. bizi ahirette hazretimize götürecek zat alihan kuriştir.bizim vizemizi pasaportumuzu imzalayacak zat alihan kuriştir.''

    (bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)..

    bu şahsı inancıma göre şirktir. detaya girmiyorum.

    hadi soruyorum sana size mensup biriyim diyelim.. hazretin dediğin adamdan aklım ve mantığıma uymayan bir emir geldi. sorgusuz sualsiz neden uymam isteniyor ? bunun açıklaması,izahi olamaz. bana verilen irade,akıl,mantık ne için verilmiş olabilir ?

    sen öncelikle öğretiyorum dediğin din üzerinde çelişkiye düşüyorsun. bu durum bir çok yerde sabit ve delili olasına rağmen.

    insanların iradesini kullanmamasını ve sadece size taparcasına itaat etmesi gerektiğini nasıl açıklayabilirsin merek ediyorum.

    mutlaka kendi toplumuna bunları açıklamak için türlü türlü bahaneleriniz var hiç şüphe yok.. asıl açıklamanız gereken varlık emin olun herşeyi hakkıyla görüyor ve biliyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap