• kameranın neredeyse hiç kıpırdamadığı,her sahnenin tek bir açıdan çekilmiş plan sekanslardan oluştuğu,siyah beyaz jim jarmusch debütü.

    willie macar asıllı bir niyorkludur,macar asıllı olmakla beraber kendi özünü yadsıyan,soysuz bir köpektir aslında.halası filan aradığında macarca konuşunca "ingilizce konuş lan!" demekte,terbiyesizlik etmektedir.
    yine günlerden birgün halası arar bunu,der ki böyleyken böyle,"macaristan'dan kuzen eva gelecek,buraya gelene kadar bi bir hafta filan bakıver kıza..".
    willie mırın kırın eder,ama kabullenir.eva gelir.bir hafta kalır.sonra masaçuses'e gider.willie ise aradan belli bi zaman geçtikten sonra eva'yı özler,eşşek gibi ayağına kadar gider,olaylar gelişir...

    acaip gerçekçi bir filmdir,tipik jarmusch absürdlüğünden nasibini almış bir mizahı vardır.dolaptan birayı alıp karşılıklı oturan,ve konuşacak bir şey bulamayınca kendi kendilerine "yeah" homurtuları çıkaran insanların filmidir.wim wenders'in çektiği bir filmden arta kalan malzemelerle bütçesiz çekilmiştir.gelmiş geçmiş en kral debüt filmleri arasında ilk ona girer kanımca.
92 entry daha
hesabın var mı? giriş yap