3 entry daha
  • bugunku playlist kazigi, 1992 yilindan bir imkansizlik sarkisi, album tongues and tails.

    kizimizin (anladigimiz kadariyla mutsuz bir evlilik icinde bulunan) sevgilisini kurtaracak kahraman olmayi diledigi; onun herseyi, hatta annesi olmak istedigi; onun mutlu, kafasi rahat, huzurlu olabilmesi icin onu eglendirecegine, costuracagina, opecegine, doktorculuk oynayacagina dair sozler verdigi bir sarkimiz. adamin ancak hayalini kurabilecegini, onunla degil ancak okyanusla sevisebildigini bilmesine ragmen bu adamdan niye vazgecememektedir, ona zincirlenmis, baglanmis oldugunu iddia etmektedir?

    cunku -ah bayiliyorum bu lafa- he's the only shoe that fits, yani uyan tek ayakkabi o! rahatsiz, ayagimiza defalarca giysek de uyamayan* ayakkabilarin acisini ve cuk oturan ayakkabilarin yumusacik hissini bilen anlar sophie'nin derdini. ruh ikizi* bilmemne geyiklerini gec, ama iste bazen karsiniza biri cikar, aranizdaki uyum, onunlayken hissedilen rahatlik, futursuzca kendin olabilme imkani vazgecilmez yapar o kisiyi. her seye ragmen onunla olmak istersiniz, imkansiz da olsa. ask degildir hissedilen, gozunuz kor oldugu icin degil bizzat faltasi gibi acik oldugu icin o insani vazgecilmez bilirsiniz.

    hayal dunyasinda yasamiyor sarkiyi soyleyen abla, gercekler aci aci batmasa oyle icli icli "damn" diyebilir miydi? oyle "kahretsin, keske sevgilin olsaydim" derken sart kipini* gecmis, olmus bitmis, yorgan gitmis kavga bitememis zamanda kullanir miydi? (mustafa sandal'in aya benzer isimli saheserinde dikkat cektigi uzere sart kipinin kullanimlarinda derin manalar, hatta baslibasina bir felsefi akim kesfetmek mumkundur.)

    tamam pek aci, pek "tuh ya!" ama o kadar da kotu bir sey degil bunu soylemek zorunda kalmak, beterin beteri var. mesela, sahsen karsimdakine "i don't want you to adore me, don't want you to ignore me when it pleases you"** demek yerine "damn, i wish i was your lover" demeyi tercih ederim. ayaginiza cuk oturan, super $ik, cok ama cok istediginiz bir ayakkabiyi o veya bu sebepten alamayip boynu bukuk magaza terk etmediniz mi hic? ayaginizi sikan hatta yara yapan lanetolasica ayakkabilarla dolasmak zorunda kalmaktan daha kotu degildi, degil mi?

    yine de istiyorum o ayakkabiyi; kahretsin, keske sahibi olsaydim! shucks!

    edit: 1992 yilindan sevilen bir diger sarki icin (bkz: #9134463). bakin bakin.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap