1129 entry daha
  • tanım: 1922-1991 yılları arasında var olmuş, sosyalist ideolojiyi benimsemiş devletler topluluğudur.

    tarihte hiçbir şey sıfırdan oluşmaz. bebeklerin doğumu sırasında olan doğum sancılarının benzeri, fikirler/ideolojiler için de geçerlidir.

    nasıl ki fransa'da 1789'da ihtilal olduktan sonra 5 kez daha cumhuriyet geri geldiyse benzeri bir durum sosyalizm için de olacaktır. sovyetler yıkıldı, sosyalizm bitti gibi sığlıkta düşünenler şunu unutmamalı ki napolyon yenildiğinde milliyetçiliğin etkisinin biteceği sanılıyordu, benzer bir şekilde 89 ihtilali bittiğinde cumhuriyetin sona ereceği sanılıyordu. ancak tarihin bize gösterdiği gibi böyle olmadı. değişim kaçınılmazdır, sadece ertelenebilir ancak önüne geçilemez. paris komünü yıkıldıktan sonra da benzeri şeyler söylenmişti ancak ondan tam 46 yıl sonra bolşevik ihtilal'i olmuştu. şu an yaşanan dönemde sadece bir geçiş dönemi, o kadar.

    ayrıca burada sıklıkla sovyetler'e hakaret eden, kara propaganda yapanlar şunu sakın unutmasın ki bugün sahip oldukları çoğu sosyal hak/statü/ayrıcalık, bunların birçoğunu paris komünü'ne ve sovyetler'e borçlusunuz. bu iki oluşum ve sosyalizm uğruna kendini feda eden bireyler olmasa birçoğunuzun birçok çalışma saatleri, maaşları, sağlık hizmetleri vb. ya olmayacaktı ya da olsa bile rezalet durumda olacaktı. zaten az biraz gelişmeleri takip ederseniz, sovyetler yıkılır yıkılmaz haklarınızı tek tek elinizden alıştıra alıştıra almaya çalışıyorlar. fransa'daki sarı yelekli eylemleri bir sürpriz değil bu açgözlülüğün bir sonucu (faşistler yapıyor olsa da).

    birkaç entryide görmüş olduğumsosyalizm'i doğal seçilime karşıymış gibi göstermeye çalışıp kapitalist sistemdeki miras mantığını doğal seçilime uygun bulmak da iki yüzlülüğün net bir göstergesi. belirli eksikleri olsa da çoğu yönden sosyalist bilim ve hayat görüşü evrimsel gelişimi bilimsel ve kültürel gelişimin temeline koyar. sizin o çok sevdiğiniz kapitalist/liberal düzendeyse nüfusun belirli bir kesimi insanların dini olgular, masallar ile uyutulmasını teşvik eder ve ister. nüfusun yüzdelik çoğunluğu hayatın kaynağını her zaman dini/milli dogmalarda arar. ekonomik olarak doğal seçilim ile kapitalist/liberal düzenin çatışması da ayrıca bir başka konu. ama ortamlarda doğal seçilime karşı dersiniz, sonuçta yalancıları şey etmiyorlar efendim. illaha doğal seçilim istiyorsanız gidin nazi olun sonra da görün size nasıl davranıyor faşist alman kardeşleriniz sizinle işleri bitince.

    son olarak şunu da belirtmek gerek ki o çok sövdüğünüz stalin (çok büyük hataları olduğu bir gerçek) ve sovyetler olmasaydı bugün birçoğunuz alman ırkçılığının bir sonucu olarak doğamayacaktınız zira birçoğunuzun atası almanlar'ın ırkçı deneylerinde hayatlarından olacaktı. bu coğrafya ve birçok yerde demografik yapı alman çıkarları doğrultusunda yapay seçilim ile yeniden şekillendirilecekti.
1496 entry daha
hesabın var mı? giriş yap