12 entry daha
  • bugün nuriye akman'a verdiği röportajda 5 milyar maaşa artış yerine chp'nin ona araba alması konusunda ısrarcı tutumu göze çarpan şahsiyet.

    (bkz: araba sevdası)

    http://www.zaman.com.tr/…lt=&trh=20060219&hn=257337

    "sadece şunu söylüyorum. benim bir arabaya ihtiyacım var. artık bunu chp mi, iş bankası mı verir, bilemem. ben bunu hak olarak görüyorum. bana bunu vermek mecburiyetindeler. türkiye cumhuriyeti’ni var eden atatürk’ün manevî kızına bir arabayı çok görüyorlarsa yazıklar olsun. duyuyorum, işadamları diyorlar ki: ‘birleşelim, ülkü hanım’a bir araba verelim. bu bizim emanetimizdir diye.’ ben şiddetle bir araba istiyorum. çünkü kar oluyor, kış oluyor. taksi bulamıyorum. eşimin işleri iyiyken sekreterimiz de vardı, arabamız da. o zaman istemedim. ama şu anda yaşım ve durumum münasebetiyle arabaya şiddetle ihtiyacım var. çünkü bir resepsiyona gidiyorsunuz, amerikan konsolosluğu çağırabiliyor. gece oradan çıkıyorsunuz. araba bulamıyorsunuz. mesela bilmem nereyi güzelleştirme derneği çağırıyor. çağdaş yaşam derneği çağırıyor. gelin diyorlar swissotel’e. arabanız yok. ne diyeceksiniz onlara? tabii hususi ihtiyaçlarım da var. terziye gideceğim. berbere gideceğim, saçımı yaptıracağım. ben de bir insanım"

    "ben atatürk’ün yadigârıyım. ister küçük ülkü olayım, ister büyük ülkü olayım. eşimin dostumun cenazesine, düğününe veyahut bütün kulüplerin davetlerine, resepsiyonlarına arabasız nasıl gideceğim? siz olsanız ne yaparsınız?"

    "ama niye yani? atatürk’ün kızı olarak niye mütevazı yaşayayım? onlar orada paraları götürüyorlar, çalıyorlar, çırpıyorlar. bana mecburlar bir araba almaya. fazla bir şey istemiyorum ki sadece bir araba. gidin dünya liderlerinin yakınlarının yaşantılarını alın. 74 yılda bir araba istedim diye ortalık birbirine girdi ya. inönü’nün kızları pembe köşk’ü kullanıyor. oraya kondular, müze diye kullanıyorlar. fakat ev olarak kullanıyorlar, çok zengin olmalarına rağmen"
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap