110 entry daha
  • 2 sene önce benzer bir doktor ihtiyacıyla ben de karşılaştım.
    belki biraz umut kıracak ama anlatmam lazım diye hissettim.
    bir hafta içinde sarılıktan başka hiçbir belirti yoktu, ilk hafta kontrolünde yeni doğan sarılığı yüksek çıkınca ışın tedavisine alınan bebek anormalleşti.
    bebek ışık tedavisine girdiğinde zaten kalp sorunluymuş. yapılan tahlillerde böbreğin falan çöktüğü anlaşıldı. çocuk hastanesinden üniversite çocuk kardiyolojiye sevk edildi, hipoplastik sol kalp tanısı konuldu. kalp oluşmamış, besleyici damar ilaç ile açık tutuluyordu, ameliyat olsa bile yaşama ihtimali olmadığı söylendi, kalp cerrahı lazımdı ve tabi ki yoğun bakımında yer olan hastane.
    bulunduğumuz kentte bu işte uzman 1 prof vardı kentte değildi ve bir de asistanı vardı. 1 haftalık bebeğimin değerleri ameliyata elverişli olmadığı için istanbul'daki devlet hastaneleri sevki kabul etmedi.
    en son hatır gönülle istanbul özel ünide bir hoca, tıbbi olarak olmayacağını bile bile kabul etti. ambulansla giderken 1.5 saatlik yolda 1 defa ambulansta bir defa da hastaneye girerken müdahale ile geri getirdiler.
    gerek ilk muayene edilen yerde gerek gittiğimiz yerdeki doktor, ameliyat olsa bile vücuttaki organ fonksiyon kaybı nedeniyle yaşayamayacağını, bir mucize ile yaşasa bile çok kısa sürede çok operasyon gerektiğini ve vücudun bunları kaldıramayacağını anlattı.
    2 gün değerleri ameliyata hazırlamak için yoğun bakımda tutuldu, 2. gece hoca, bebeği kaybetme riski olduğu için mecburen operasyona aldı.
    (bizim için maalesef) yavrum uçmağa vardı.
    biz tıbbi olarak olmayacağını bilsek de allaha sığınıp çareler aradık, belki bir mucize olur diye.
    doktorlara kızıyoruz ediyoruz ancak bir şey olmayacaksa olmuyor. doktorlar peygamber falan değil ellerindeki imkanla neyin olup neyin olmayacağını biliyorlar.
    inşallah sizin için bir umut doğar ve mucize gerçekleşir. allah ailesine sabır ve sebat versin, yardım etsin.
    şimdi ben bunu neden yazdım ?
    nitelikli çok doktor var ama ne yazık ki benim yaşadığım gibi bir durumu her aile kabullenmiyor.
    tıbbi olarak ameliyattan çıkma ihtimali olmayan hastalar kaybedilince yakınları bu sefer ihmal vb gibi sebeplerle iyi niyetle de olsa yardım etmek isteyen doktorlara dava açıyorlar, sonra doktor suçlu duruma düşüyor. tıbbın kitabına göre ameliyata almaması gereken hastayı ameliyata aldığı için de ayrı bir soruşturmayla uğraşıyor bu sefer.
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap