7 entry daha
  • jimmy durante
    1893-1980 yılları arasında yaşamış olan amerikalı şarkıcı, piyanist, komedyen ve aktör. büyük burnu sebebiyle kendisine koca burun (schnozzola) denmiştir ve bu da bir süre sonra onun lakabı olmuştur.
    yedinci sınıfta okulu bırakıp tam zamanlı ragtime piyanistliğe başlamıştır. orijinal new orleans jaz grubu ile new york’taki ilk jaz gruplarından birine katılmıştır. şarkıların arasına girip şakalar yapması zamanla bir durante tarzı olmuştur.
    1930’lu yıllarda popülerliği artmaya başlayan jimmy durante, 1934 yılında “ınka dinka doo” şarkısının müziğini yazmıştır ve bu şarkı kendisiyle özdeşleşmiştir. 1930 yılında roadhouse nights filmindeki daffy rolüyle sinema dünyasına adımını atmıştır. oynadığı veya seslendirdiği filmler arasında “ıt’s a mad mad mad mad world”, “frosty the snowman”, “the man who came to dinner” sayılabilir.
    popüler şarkıları arasında “ı’ll be seeing you”, “as the time goes by”, “frosty the snowman” gibi şarkılar yer alır. şarkıları film müziği olarak da kullanılmıştır. bunlar arasında sleepless in seattle filmindeki as the time goes by, the notebook filmindeki ı’ll be seeing you, orphan filmindeki the glory of love sayılabilir. son olarak da joaquin phoenix’in joker karakterini canlandırdığı aynı isimli joker filmindeki smile şarkısı vardır ve filmle çok güzel uyuşmaktadır.
    1933 yılında eddie cantor’unnbc radyo şovu ile başlayan radyo hayatı 1950li yıllarda tv şovlarına başlamasıyla da devam etmiştir. 1970 yılına kadar radyo ve tv hayatına düzenli olarak devam eden jimmy durante, 1972 yılında kalp krizi geçirmiştir ve aktif kariyerini noktalamıştır. hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçiren durante, 29 ocak 1980 yılında kaliforniye’da hayata gözlerini yummuştur.
    https://en.wikipedia.org/wiki/jimmy_durante
    https://open.spotify.com/…si=bqmg1cswtykf8zm5st1sea
hesabın var mı? giriş yap