• yönetmenlik koltuğunda xavier dolan'ın yer aldığı 2019 yapımı film.

    film dünya prömiyerini bu sene gerçekleştirilen 72. cannes film festivali'nde yapmış ve ana yarışmada büyük ödül için yarışmıştı.

    arkadaşlarının çektiği bir kısa filmde, rol icabı öpüşmek zorunda kalan iki çocukluk arkadaşının değişen ilişkilerini anlatan filmde maxime karakterini de dolan'ın kendisi oynuyor.

    xavier dolan'ın yeniden cannes ana yarışmada yer almasını sağlayan son filmi şimdiden genç yönetmenin en iyi yapıtları arasında sayılıyor. filme adlarını veren matthias ile maxime, çocukluktan bu yana sıkı arkadaştır. rol aldıkları bir kısa film için öpüşmeleri gerekince arkadaşlıkları sarsılır. kısa sürede aralarına alışık olmadıkları bir şüphe girer ve hayatları değişir. otuz yaşına basan dolan'ın maxime rolünü üstlendiği bu duygusal dramda ayrıca mommy'deki anne rolüyle tanıdığımız anne dorval da rol alıyor. yirmili yaşlarının sonuna yaklaşan quebec'li bir arkadaş grubunu gözlemleyen film, erkekler arasındaki dostluk, yakınlık, cinsel belirsizlik konularına değinirken şu soruları da soruyor: "ben kimim? bir başkası gibi mi davranıyorum?”

    filmin afişi
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap