4 entry daha
  • motor ile yuruyen aksam arasindaki en kritik parcalardan biridir, ege baski balatasi asinmis ya da bitmis ise aractan beklenen ceki$ alinamaz, gerekli kavrama i$ini yerine getiremedigi icin motor tarafindan uretilen guc tekerlere iletilemez ve arac gereksiz yakit yakmi$ olur.

    baski balatasinin bittigi ve degi$tirilmesi gerektigini nasil anlarsiniz

    - vites bosta iken gazi kokleyin ve devir gostergesini izleyin, motorun normal sartlarda yuksek devirlere kadar ciktigini gozlersiniz oysa, araci vitese takin ve normal seyir halinde devam edin 2. viteste gazi kokleyin eger arac bagiriyor ve 3000 devrin uzerine cok gec cikiyor ya da cikmiyor ise ya da,

    - arac duragan vaziyette iken 2. vitese takin yava$ yava$ ayaginizi debriyajdan kaldirin ve gaza basmayin, saglam bir baski balatasi aracin yurumesini saglayacaktir, arac yurumuyor ya da zor yuruyor ise balata bitiktir

    - motor viteste seyir halindeyken bagiriyor ve vites istiyor ise baski balatasi bitiktir.

    - ilk kalkis anlarini izleyin araciniz ozellikle 1600cc den buyuk bir motora sahipse ani kalkislarda sorun cikarmayacaktir eger kalkis gec ve sarsintili ise baski balatasi bitiktir.

    baski balatasinin omru motor gucu ve kullanima gore degisebilir ancak yukaridaki sorunlardan birkacini ya$iyorsaniz muhtemelen artik degi$tirilmesinin zamani gelmi$tir, az yakit tuketimi ve verim icin geciktirilmeden tuketilmesi gerekir ayrica ruh sagliginiz icin de $arttir bagiran ama yurumeyen bir arac sinir bozabilir.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap