8 entry daha
  • eskiden kalma mini dv kasetleri bilgisayara aktarayım dersiniz ama kamerada sadece bu port mevcuttur.bazı kameralarda firewire soketi üzerinden usb bağlantısıda kullanılabilir.bu bir sinyal dönüştürme işlemi değildir sadece fiziki soket paylaşımıdır.
    bazı pahalı dvcamlar hariç her dvcamde usb bağlantısından firewire sağladığı tüm işlevi sunmaz.tam çözünürlükte video aktarımı,fotoğraf aktarımı ve uzaktan kontrol vesaire gibi.

    firewire yapısal olarak usb ile uyumsuzdur bu yüzden usb üzerinden çalışan hiçbir dönüştürücü ile firewire aktarılamaz.elinizde böyle bir kamera ve kasetler mevcuttur direk dijital aktarım yapmak isterseniz karşınıza bir kaç seçenek çıkmaktadır.

    1-firewire portu olan bayağı ikinci el bir dizüstü bulmak.
    2-masaüstü bilgisayarınıza pci-e portunda takılan firewire kartı temin etmek.eski masaüstü bilgisayarlar için pci kartlarda mevcut.
    3-thunderbolt bağlantısı olan bir apple veya pc mevcut ise apple üretimi firewire thunderbolt dönüştürücüsü kullanılabilir ki muhtemelen elinizdeki kameradan daha pahalı bir zımbırtıdır kendisi, en son 300 tl civarında idi.
    4-expresscard veya cardbus türü pcmcia standardında firewire kartlar uygun dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilir.bazı dizüstü bilgisayarlarda bu kart yuvaları pci/pci-e hatlarından değilde usb üzerinden çalışan türde olabilir(dizüstü kameraları gibi) bu durumda bu kartlarda çalışmaz.

    bunların dışında dijital aktarım mümkün gözükmüyor.kameranın av çıkışından çıkış alıp usb kartlar ile görüntüyü kaydedebilirsiniz ama bu bir capture işlemidir ve kalite kaybına neden olacaktır.

    edit:mini dv deck diye alternatif mevcutmuş ama profesyonel amaçlı cihazlar olduğu için fiyatlar uçuk seviyede.
    edit2:artık üretilmeyen pinnacle studio moviebox hd gibi cihazlarda mevcut, gerçi bu cihaz tam dijital mi aktarıyor capture mı yapıyor tam emin değilim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap