8 entry daha
  • beni hayatin aci gercekleriyle, madalyonun birazcik daha karanlik diger yuzuyle tanistirmis soz obegi.

    o zamanlar annem pazara benimle cikardi, hamalligini seve seve yapardim. hatta pazarlar guzeldi bile o zamanlar; dort-bir yandan gelen anlamsiz gurultuler. yurumeyi oldukca sinirlandiran korkunc kalabalik, avare gencligim pek bir egleniyorduk. dusunceler de farkliydi tabi. yok efendim ''ben pazara mi cikacagim, daha neler'', ''olmaz anne tasiyabilecegin kadar al'' tarzi red cumleciklerini tabii ki bilmiyorduk. varsa yoksa zaman gecirmekti. cumartesi gelse de(mahalle pazarimiz cumartesi olurdu) annemle pazara ciksam dedigimi bile hatirlarim.

    ve bu pazarlarda en cok sevdigim insanlar hep ufak tefek boylariyla kocaman su bidonu tasiyan veletler ile, pazarin tam gobegine limon standi kurmus delikanlilardi. su ile limon pazarin bir nevi simgeleriydi, oyle bildiginiz patates, domatesten ayri nesnelerdi. ihtiyac degil, luks maddeleriydi. ''gecerken gordum, aldim'' cisimcikleri olan limon ile ''cok sicakti, dayanamadim'' seysi su belki de bircoklarimiz farkina varamasa da pazarin simgeleriydi.

    o zamanlar maddi durumumuz pek iyi degildi. yine sukretmek gerek tabii ama soyle diyelim: dondurma yerine buzlu meyveli birseyler vardi onlardan alirdim(lutfen onlari bulamayanlar da var ulan tarzi bir dusunce icerisine girmeyiniz). burada hayatin adaletsizligi, esitsizlik gibi konulara girmeden ana temaya gelecek olursam; bir katki neden ben de yapmayayim diye dusunmustum. isim belliydi: ''buz gibi soguk sudan iceen!!'' insani olmak. sermaye gerekmez, sirket gerekmez. doldurdum suyu cesmeden, dolaptan aldim biraz buz, termos falan(pek hatirlamiyorum gerci nasil oldugunu). attim kendimi pazara. ilk defa alici degil de satici rolundeydim. o zamanlarin sirin veledi olmanin verdigi avantaji da gayet kullanarak ince, acikli ses tonuyla basladim bagirmaya. isler gayet iyi gitti. bitirdim butun suyu, bana gore gayet de iyi para kazandim. gittim kendime guzel bir sutlu dondurma aldim, max miydi neydi. ondan.

    bunun alternatifi kagit, kutu satmakti. o da baska bir yazinin konusu olsun.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap