6 entry daha
  • bu konuda kıssa vardır. bu bölge halkı ve milletimiz de kus sever bir millettir. soyle ki rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir gün ashâbıyla birlikte otururken elinde üzeri sarılı bir şey bulunan bir adam gelerek efendimiz’e şöyle dedi:

    “–ey allâh’ın rasûlü, sen’i görünce buraya geldim. gelirken bir ağaç kümesinin yanına uğradım. orada bir kuşun yavrularının seslerini işittim de hemen onları alıp elbisemin arasına sardım. derken anneleri gelip başımın üzerinde dönmeye başladı. neticede ben yavrularının üzerini açtım, anne kuş gelip onların üzerine kondu. ben tekrar üzerlerini örttüm. şimdi onlar işte buradadır.”

    fahr-i kâinât efendimiz:

    “–onları hemen bırak!” diye emretti. adam da bıraktı. ana kuş, kaçıp uzaklaşmak yerine yavrularının başında durdu, onları terk etmedi. bunun üzerine allâh rasûlü ashâbına sordu:

    “–şu annenin yavrularına şefkatine hayret ediyorsunuz değil mi?”

    “–evet yâ rasûlallâh!” dediler. bunun üzerine peygamberimiz:

    “–beni hak ile gönderen zât-ı zülcelâl’e yemin olsun ki, allâh’ın kullarına karşı rahmeti, şu anne kuşun yavrularına karşı taşıdığı şefkatten daha fazladır. onları götür, aldığın yere koy, anneleri de beraber olsun!” buyurdu. sahâbî de onları derhâl yerlerine götürdü. (ebû dâvûd, cenâiz, 1/3089)
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap