2 entry daha
  • iki ucu boklu degnek misali bir konudur bu.

    kadinlarin elbette kurtaj olmaya hakki vardir, bazi orumcek beyinli ki$ilerin yonlendirdigi eyalet ve ulkelerde kurtaj tamamen -1/2 ay siniri olmadan- illegal kabul edilmektedir. ancak kurtaj olmayi istemek bireysel bir tercihtir, dini yonu var midir? olabilir ancak bu kurtaji olan ve yapandan ba$ka hickimseyi alakadar etmez.

    erkeklerin baba olmama hakki ise benzer bir $ekilde olmalidir. hakikaten bir adami "baglamak" icin kasitli olarak hamile kalan kadinlarin varligi yadsinamaz bir gercektir. ama ayni silah erkekler icin gecerli degildir cunku bircok yerde kadinlarin "kurtaj" hakki vardir, ve eger kadin uygun $ekilde korunuyorsa zaten %99.9'lara varan bir oranda kadin istemeden hamile kalamaz.

    beyler, bir gecelik bir ili$kiden sonra barda tani$ilan "once barda sonra yatakta" hatunlarindan birini hamile biraktigini ya da hanimlar, barda tani$tigi ve sizi hamile birakip kaybolan bir hergeleyi du$unsun. boyle veya benzeri bir durumda 2 taraftan biri cocugu istemedigi takdirde o hamilelik sonlandirilmalidir. hatun kisminin "tamam babalik yapmani istemiyorum senden hatta al noterden de bunun onaylattim" dese bile er ki$inin y hatunundan cocuk sahibi olmak istememesi hakkidir.

    ancak bu durumda iki tarafinda isteyerek hatunun hamile kalmasini sagladigi bir olaydan sonra, bazi hergeleler vazgecip, ben istemem bundan cocuk mocuk diyebilir, eger boyle bir kanun cikarsa, o zaman evlilik anla$malari gibi "hamilelik anla$malari" da vuku bulmalidir. zaten ne bok geliyorsa ba$imiza bu gavur icatlarindan geliyor degil mi diye sorarim sevgiler susergiller...
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap