310 entry daha
  • l'equipe gazetesine göre 120 milyon euroluk serbest kalma bedelinin ödenmesi ile barcelona'ya transfer olan oyuncu. bence barcelona gene bir hata yaptı ve deli gibi ihtiyaç duymadığı bir oyuncuya dünyanın parasını ödedi. hiçbir şekilde sisteme uymayacak, tam tersine üzerlerine sistem kurulacak oyuncuları transfer edip duruyor barcelona. ernesto valverde son 2 senedir ne kadar yetersiz olduğunu göstermesine rağmen hala inanılmaz futbolcuları bu adama emanet ediyorlar ya pes.

    hoca 2 senedir 3 farklı avantajla girdiği eşleşmeleri veriyor, takımın sağ beki aslında orta saha olup sağ bekte yetersiz kalan sergi roberto, takım messi'siz solda sıfır ama hala valverde'ye sonsuz bir güven duyuluyor. coutinho inatla vasatı aşamadığı sol açıkta oynuyor, takımın tavanı en yüksek oyuncusu dembele andrew wiggins cosplayi haline gelmiş durumda. sağ kanat roberto'dan dolayı işlemediği için sürekli sol kanattan hücum ediliyor. sorun üstüne sorun var takımda. ve hoca bu sorunların hiçbirine sorun üretecek vasıfta değil, messi'nin la liga'yı domine etmesiyle yolunu buluyor. takıma orta saha için coutinho, arthur, vidal, paulinho getirtti ama hala orta sahaya muhtaçlar, yeni gelen frenkie de jong'un işi çok zor. messi ve suarez temelli bir takım oluşturduğu için malcom, deulofeu, coutinho, dembele gibi hücum oyuncularının hiçbirinden yararlanamayıp her birini geriye götürüyor ve verimlerini düşürüyor. benim 3 sene önce dortmund'daki ikinci veya üçüncü maçında izlediğim dembele 3-0'lık liverpool maçındaki dembele'nin 10 misli iyi topçuydu. watford'da hayatının topunu oynayan deulofeu'yu doğru düzgün bir yedek olarak bile kullanamadı. ama en vahimi kesinlikle malcom transferiydi. transferi uğruna avrupa'da son yıllarda görülen en ağır transfer kazığını roma'ya attı barcelona ancak valverde'nin istememesi üzerine adam resmen aforoz edildi takımdan, aşırı rotasyona gitmedikçe de fırsat vermedi. rotasyon yok diye gitti avrupa'nın en sorunlu adamı olan kevin prince boateng'i getirtip oynattı ama malcom'u oynatmadı adam. barcelona'nın başında böyle bir beceriksiz var işte.

    griezmann da bir anda çakılır, 2 sene sonra da ne kadar faydasız ve barcelona sistemine uymayan bir oyuncu olduğu fark edilip şutlanır/şutlanmaya çalışılır. takımın başındaki adam değişmedikçe biz aynı filmi izlemeye devam ederiz, buna hiç şüphem yok. messi ve ter stegen haricinde herkes performans olarak yerlerde, messi gibi bir maestro olmasa ne la liga şampiyonu olurlar ne şampiyonlar ligi'ne aday olurlar. resmen camia çocuğu ayağına tüm süprüntü hocalara şans veriyorlar, valverde sonrasında da bu değişmeyecek muhtemelen. kabak da messi'nin futbolu bırakmasının ardından takımın başına geçen adama patlayacak.
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap